1 Decembrie 2021 – Ei ne-au eliberat Ziua Națională

Cine se lasă călcat în picioare fără să miște un deget, n-are decât " posibilitatea" de a fi mereu călcat în picioare, mereu umilit, mereu mânjit cu noroi. Ei nu s-au lăsat călcați în picioare! Au plătit, unii dintre ei, prețul suprem! Dacă la 1 Decembrie, îi sărbătorim, îi pomenim, îi comemorăm pe toți eroii neamului românesc care au făcut posibil mărețul eveniment de la 1 Decembrie 1918, se cuvine să nu uităm că serbarea acestei Zile Naționale nu ar fi fost posibilă fără de cei care au rezistat  până la a deveni victimele unui regim totalitar exterminator. 

Comunismul nu a fost doar un regim politic. Comunismul a torturat și a ucis, mai pe față, mai în ascuns, având un impact dramatic asupra destinelor oamenilor, cu reverberații adânci, mai mult sau mai puțin conștiente, din păcate, și în societatea actuală. Le mulțumim, cu profundă recunoștință, tuturor acelora care prin tragedia lor, prin teroarea, umilirea, durerea si lacrimile lor ne-au „eliberat” Ziua Națională la 1 Decembrie.

Domnii Bor Florean, fost deținut politic, și Bor Ioan Romulus, urmaș al unui deținut politic, reprezentați ai AFDPR BN, au adus un pios omagiu și recunoștință eternă, prin depunerea unei coroane de flori la monumentul închinat foștilor deținuți politici.

Bistrița, 1 Decembrie 2021 

A consemnat profesor Vultur Laura-Mariana

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5