1 Decembrie, la Braniștea

Director prof. Săplăcan Valeria

După cum ne-au obișnuit de câțiva ani încoace, elevii Școlii Gimnaziale Braniștea au celebrat așa cum se cuvine Ziua Națională a României, chiar dacă cu două zile mai devreme. Mândri că sunt români, de la cel mai mic până la cel mai mare, aceștia și-au etalat spiritul artistic și creator într-un spectacol artistic ce a purtat mottoul „Azi e ziua ta, Române!”.
Astfel, îmbrăcați în costume populare, prezentatorii acestui spectacol au invitat pentru început spectatorii de toate vârstele să participe la momentul solemn de intonare a Imnului Național al României, primul moment din lista manifestărilor din această școală. Apoi, preșcolarii au dovedit că spiritul românului, cetățean european de altfel, „se cultivă” încă din primii ani de viață în momentul în care au intrat în scenă cu stegulețe reprezentând tricolorul. Nici elevii ciclurilor primar și gimnazial nu s-au lăsat mai prejos, ci au dat un bun exemplu de patriotism prin programul de cântece și poezii cu tematică patriotică pe care l-au prezentat în timp ce purtau cu mândrie în piept un simbol al drapelului național. Punctul culminant al spectacolului l-a reprezentat scurta scenetă pregătită cu mult timp înainte de cei mai buni actori ai școlii. La sfârșitul manifestării, pe lângă mulțumirile de rigoare, dna. prof. Săplăcan Valeria, directorul acestei unități școlare, a ținut să sublinieze și să aprecieze spiritul autentic în care au fost crescuți și educați elevii acestei școli, alături de implicarea acestora nu numai în a realiza un program artistic, ci și în a-și confecționa materialele necesare celebrării unei sărbători de suflet a românilor. Mai mult, a evidențiat rolul esențial al cadrelor didactice în formarea acestor elevi și în pregătirea spectacolului; este vorba despre prof. Săplăcan Valerie, ed. Csontos Cristina, înv. Sechei Liliana și Dragoș Eleonora Valeria și prof. Rentea Natașa și Vaida Mitruța.
În ansamblu, e plăcut să vezi cum o școală modestă din mediul rural nu ține cont de faptul că învățământul trece prin niște vremuri grele, ci încearcă să nu se abată de la făgașul său, să își păstreze în continuare rolul de formator de oameni, mizând pe păstrarea tradițiilor și obiceiurilor care îi definesc elevii, cu alte cuvine pe conservarea spiritului național.

Comentarii

30/11/13 21:19
Mihai

Ce gluma buna...."Mândri că sunt români, de la cel mai mic până la cel mai mare".Sa fim seriosi.....

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5