10 familii din blocul afectat de explozie vor primi locuinţă ANL la Bistriţa. Daniel Suciu a vorbit din partea PSD în calitate de vicelider

Alin Cordoş

Este vorba OUG 73 din 2016 a deputatului Daniel Suciu, vicelider al grupului social-democrat, cel care astăzi şi-a susţinut punctul de vedere în faţa plenului Camerei Deputaţilor. Suciu le-a spus deputaţilor povestea celor 10 familii ale căror apartamente au fost grav afectate de explozia din data de 19 octombrie 2016: ” Pentru că primăria Bistriţa nu are nici teren dar nici posibilităţi de-a muta respectivele familii în alte spaţii până la reabilitarea locuinţelor distruse, a fost iniţiat un demers legislativ la Guvernul României, o lege prin care 10 locuinţe ANL pentru tineri îşi vor schimba regimul juridic în locuinţe de necesitate”, a spus Daniel Suciu.
„Susținerea celor 10 familii rămase fără locuințe după explozia de anul trecut, de pe strada Arțarilor. Mâine se va vota soluția tehnică astfel încât până la repararea imobilului familiile afectate să locuiască în apartamente ANL. Și avem consens politic pe această temă”, a conchis deputatul de BN.
Votul definitiv va avea loc marţi, proiectul legislativ fiind susţinut de toţi parlamentarii bistriţeni.
Reamintim faptul că pe data de 19 octombrie a avut loc o explozie la un bloc pe strada Arţarilor din municipiul Bistriţa, opt persoane fiind rănite, autorul exploziei decedând consecinţă a rănilor primite. De asemenea, în blocul unde a avut loc explozia, au fost afectate toate cele 40 de apartamente, în timp ce din blocul de vizavi au fost afectate în jur de 20 de apartamente, care au rămas fără geamuri. De asemenea, se pare că a fost afectată şi structura de rezistenţă a clădirii.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]