100 de poliţişti de la Rutieră, la datorie pe toate drumurile judeţului

Pentru o călătorie în siguranţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei şi a consumului de alcool, în perioada 20-24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri acţionează cu efective mărite..
În perioada 20-24 ianuarie a.c., în contextul minivacanţei prilejuite de „ Zilei Unirii Principatelor Române”, peste 100 de poliţişti de la Rutieră sunt la datorie, pe toate drumurile din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde desfăşoară acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Poliţiştii monitorizează traficul rutier, cu peste 50 de autospeciale, dintre care 29, dotate cu aparate radar, în vederea prevenirii evenimentelor grave şi combaterii încălcării regimului legal de viteză, fiind monitorizate în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice, DN 17 şi celelalte aglomerări urbane.
De asemenea, în acţiuni sunt angrenaţi şi poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră, în special în mediul rural. Poliţiştii de la ordine publică acţionează pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, dar şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.
Totodată, poliţiştii acordă o atenţie deosebită prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.
***
Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc a fi extrem de periculoase.
Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere în România.
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho - motorii necesare conducerii în siguranţă.
Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

POLIŢIŞTII VĂ DORESC DRUM BUN!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5