11 medalii obţinute de CSM Bistriţa în finala Cupei României la box feminin

O performanţă deosebită, un palmares de invidiat din partea titratelor sportive de la CSM Bistriţa, la box feminin, cât şi a antrenorului emerit Nicolae Zăpârţan, care au reuşit să fie cotaţi printre fruntaşii României.
Recent s-au încheiat finalele Cupei României la Box, ediţia 2017, în oraşul Râmnicu Sărat, unde Bistriţa a fost reprezentată de sportivele de la CSM Bistriţa, antrenate de apreciatul antrenor emerit, prof. Nicolae Dumitru Zăpârţan, ajutat de Alexandru Burz şi Ion Dragomir.
Din nou, sportivele noastre au reuşit să obţină nu mai puţin de 11 medalii, care situează CSM Bistriţa printre primele cluburi din România.
Artizanele acestor superbe rezultate sunt: Giulia Moldovan, cat. 51 kg, tineret, Cristina Cosma, cat. 60 kg şi Dana Borzel, senioară, cat. 64 kg., toate medaliate cu aur şi câştigătoare a „Cupei României 2017”; Dora Mustăţea, cat. 51 kg a obţinut medalia de argint, iar sportivele Maria Nicolae Diana, cat. 57 kgf junioare, Alina Lugigan, cat. 54 kg – tineret, Alexandra Măierean, cat. 75 kg, tineret şi Iulia Timiş, cat. 54 kg, au obţinut medalii de bronz.
Iată că, după multă muncă, sute sau mii de ore de antrenament, au reuşit, în final, să obţină mult râvnitele medalii şi bineînţeles răsplata după efortul imens de la antrenament.
Felicitările noastre se îndreaptă şi spre cel care ţine steagul boxului bistriţean, mai bine de 34 de ani, atât în ţară cât şi pe întreg mapamondul, omul în faţa căruia, vrem nu vrem, trebuie să ne ridicăm pălăria şi căruia îi dorim putere de muncă, să ducă mai departe destinele boxului bistriţean şi pe care l-am rugat, în urma acestei frumoase performanţe, să ne spună câteva gânduri şi concluzii.
„După cum ştiţi, recent s-au desfăşurat, la Râmnicu Sărat, finalele „Cupei României” la box, prima şi cea mai importantă competiţie de la începutul anului. A fost competiţia care va selecta sportivele la Campionatul European din acest an, de aceea motivaţia sportivelor şi a cluburilor a fost una mare. Eu nu pot decât să le felicit pe toate sportivele pentru modul în care s-au antrenat şi pentru evoluţiile lor în ring. Îmi pare rău că am avut două sportive valoroase, medaliate cu aur la Campionatele Naţionale, dar care au fost accidentate şi nu au putut boxa la valoarea lor, aici mă refer în primul rând la multipla campioană naţională şi locul V la Campionatul European de anul trecut – sportiva Alina Lugigan.
Un plus pentru medaliatele cu aur, care au demonstrat, din nou, că sunt cele mai bune din România – Cristina Cosma, Dana Borzei şi Giulia Moldovan, dar şi pentru Ana-Maria Turc, Alexandra Măierean şi celelalte sportive.
Aici ar trebui să adaug că cel mai spectaculos meci al finalei a fost cel dintre sportiva noastră – Dora Mustăţea – cat. 51 kg şi tripla campioană europeană şi de trei ori vicecampioană mondială, sportiva de la Steaua Bucureşti – Steluţa Duţă. A fost un meci electrizant, spectaculos, plin de emoţii, dar la final câştigătoare a fost declarată sportiva Steluţa Duţă.
După această frumoasă performanţă, a cuceririi nu mai puţin de 11 medalii, să fii între primele cluburi din România, este o mândrie, nu aş putea decât să le felicit, încă o dată, pentru rezultatele lor, să poată participa, să se întoarcă cu o medalie de la Campionatele Europene, să fie sănătoase şi încrezătoare în forţele lor.
Le mulţumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de noi, colaboratorilor meu, în primul rând lui Alexandru Burz, Ion Dragomir, Marian Marinel, apoi celor care ne sprijină financiar, şi nu numai, Adrian Moldovan şi contabil Marius Bachner”.
Felicităm şi noi sportivii şi antrenorul pentru performanţele obţinute, urându-le să rămână un etalon în boxul feminin din România şi mapamond.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]