12 elevi bistriţeni, admişi la colegiile naţionale militare din ţară. Emanuel Gagea Horga, a treia medie de admitere la Câmpulung Moldovenesc

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat rezultatele repartizării elevilor în liceele militare din România. Nu mai puţin de 12 absolvenţi din judeţul nostru au reuşit să fie declaraţi „admis” la colegiile militare din ţară, după trei etape care au vizat recrutarea, selecţia şi admiterea. Practic, pentru aceşti elevi media finală de admitere a reprezentat 0,3 procente din media de admitere calculată potrivit formulei stabilite de minister, aşa cum se calculează pentru toţi ceilalţi copii, şi 0,7 procente din nota de la test. În luna mai, aceşti copii au susţinut un test grilă, cu 30 de itemi, 10 pentru limba şi literatura română, 10 pentru matematică-algebră şi 10 pentru matematică-geometrie, pentru fiecare răspuns corect primind 0,3 puncte, plus un punct din oficiu. Candidaţii trebuiau să obţină minim nota 6 pentru a putea intra în calculul mediei finale.

Cea mai bună medie a fost obţinută de Emanuel Horga Gagea de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, care cu media 9,69 a fost admis la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc de pe locul 3, ceea ce nu este puţin lucru. A doua medie din judeţ, 9,09, i-a aparţinut Alexandrei Cătuna de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean, care a fost admisă la CNM „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Dintre concurenţii bistriţeni, a treia medie a avut-o Claudia Mărtari – 8,95, de la Liceul Tehnologic Telciu, admisă tot la Alba Iulia.

Alexandra Bonchiş de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud a intrat la CNM „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Oana Alecia Voştinar de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa – la CNM „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Ana Maria Pomuhaci de la Şcoala Gimnazială „Dariu Pop” Măgura Ilvei – CNM „Mihai Viteazu” Alba Iulia, Alin Paul Vărărean de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Leşu – la CNM Alba Iulia, Nicuşor Cobuţ de la Şcoala Gimnazială Mureşenii Bârgăului - CNM „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, David Tonţian de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare Bistriţa” - CNM „Mihai Viteazu” Alba Iulia, Lenuţa Cozonac de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna - CNM „Mihai Viteazu” Alba Iulia, Valeriu Rauca de la Liceul Tehnologic Telciu la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa, Florina Bulz de la Şcoala Gimnazială Romuli la CNM „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Alţi 15 elevi bistriţeni nu au reuşit să facă primul pas spre o carieră militară, dar cine ştie ce le va rezerva viitorul! 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5