142 persoane confirmate cu noul coronavirus, internate la Bistriţa şi Beclean!

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în prezent, sunt internaţi 118 pacienţi confirmaţi cu CoVid, dintre care 106 pe secţii şi 12 la ATI. Un singur copil este internat la Bistriţa, fiind infectat cu CoVid – 19. La Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud sunt internaţi 24 de pacienţi confirmaţi cu CoVid – 19.
Prefectul Stelian Dolhha a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa are 189 paturi pentru pacienţi CoVid, iar la Năsăud sunt alte 80, astfel că nu se impune de urgenţă amplasarea unui spital mobil.
"Nu pot să vă spun în ce stadiu suntem cu spitalul mobil atâta timp cât noi avem locuri. Am o evidenţă exactă de la Spitalul Judeţean cu tot ce înseamnă parte de CoVid. La ATI avem 12 locuri dotate cu oxigen, avem pe Infecţioase 52 de locuri, toate dotate cu oxigen, la Pneumologie sunt 51 de locuri – dotate toate cu oxigen, la Medicină internă – 42 de locuri, din care 18 dotate cu oxigen, iar la Psihiatrie sunt 32 de locuri destinate strict pacienţilor psihiatrici, astea sunt fără oxigen. În total avem 189 de locuri CoVid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
La Năsăud, trebuie să primim cele două staţii de oxigen suplimentare. În momentul în care le punem în funcţiune, într-o săptămână de zile, avem 80 de paturi racordate la oxigen, la Năsăud. Spitalul mobil de care vorbim - trebuie să-l avem în vedere - , dar cred că avem suficiente locuri deja în Bistriţa-Năsăud pentru pacienţii CoVid cu forme uşoare, medii, grave. Avem locurile respective", a declarat prefectul Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5