160 de elevi în competiţie la Bistriţa, sub patronajul lui Sigismund Toduţă. Primarul, prefectul şi vicepreşedintele CJ, prezenţi la deschiderea festivalului

Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa organizează cea de-a XXXIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a muzicii româneşti „Sigismund Toduţă”. Evenimentul a debutat în sala de festivităţi a instituţiei organizatoare prin cuvântul directorului Cristian Conţ, a primarului Ovidiu Creţu, a prefectului Ovidiu Frenţ şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean – Alexandru Pugna, care au vorbit despre rolul important pe care-l are muzica în viaţa oamenilor şi vizibilitatea tot mai mare a Liceului de Muzică din Bistriţa la nivel naţional prin performanţele pe care le are.
160 de copii din 14 licee din ţară se întrec la secţiunile pian, canto, instrumente cu coarde, instrumente de suflat în faţa unor jurii pe fiecare instrument, având ca preşedinte general pe lect. univ. dr. Adriana Lucian Neculai de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Gala laureaţilor va avea loc sâmbătă, la ora 10, la Sinagoga Bistriţa. Marele premiu este acordat de Asociaţia Culturală Hara (reprezentată de prof. Mărioara Buzilă), iar premiile festivalului de către Primăria municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”. De asemenea, premii speciale vor acorda Fundaţia „Sigismund Toduţă”, Media Musica, prof. Adriana Pop, prof. Lidia Pavăl, prof. Ioan Cristian Conţ.
Concursul este destinat promovării muzicii româneşti şi are ca patron spiritual pe Sigismund Toduţă, compozitor, muzicolog, profesor universitar şi academician român format la Cluj şi Roma, cel care a creat renumita şcoală muzicală la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Cu o creaţie vastă şi diversă, este primul compozitor român care, după George Enescu şi Paul Constantinescu, ajunge la un adevărat stil personal în muzica românească a secolului XX.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5