177 de elevi bistriţeni, calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare. Vezi unde au fost înscrişi cei mai mulţi elevi

Nu mai puţin de 2438 de elevi au participat la cele 25 de etape judeţene organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, a anunţat inspectorul şcolar general adjunct, Deak Zoltan, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, cei mai mulţi elevi au fost înscrişi la „Lectura ca abilitate de viaţă” – 361 elevi şi la Limba şi literatura română – 247 elevi.
Săptămâna viitoare, în timp ce majoritatea elevilor se bucură de „Şcoala altfel”, 177 de elevi vor reprezenta judeţul Bistriţa-Năsăud la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare.
Inspectoral şcolar Deak Zoltan a menţionat că în paralel se desfăşoară şi concursurile naţionale finanţate de Ministerul Educaţiei, pentru 10 dintre acestea având loc etapele judeţene, în care au fost implicaţi 330 de elevi, cei mai mulţi participanţi fiind înscrişi la matematica aplicată sau la Limba maghiară. Nu în ultimul rând, există şi concursurile din Calendarul Activităţilor Educaţionale Naţionale, ale căror etape naţionale se vor desfăşura doar în vară.
„Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud ţine să felicite pe toţi elevii care au participat la aceste întreceri, care au obţinut premii şi menţiuni. Având în vedere că aceste olimpiade şi concursuri s-au desfăşurat, în marea lor majoritate, sâmbăta, îi felicităm pe profesorii pregătitori şi evaluatori şi pe toţi profesorii care au contribuit la buna desfăşurare a concursurilor. Gândul nostru bun revine şi părinţilor şi susţinătorilor acestor elevi.
Pentru cei mai buni care ne vor reprezenta la faza naţională a olimpiadelor, le dorim mult succes, să se întoarcă mult mai bogaţi de la aceste întreceri, din punct de vedere al cunoştinţelor acumulate, al competenţelor dobândite, al experienţelor trăite şi, nu în ultimul rând, al premiilor şi medaliilor obţinute”, a declarat Deeak Zoltan.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]