19 firme au fost declarate inactive, la sfârşitul lunii martie

Numărul agenţilor economici activi din judeţul Bistriţa-Năsăud a scăzut, înainte de Paşti. 19 firme bistriţene au fost declarate, la sfârşitul lunii martie, inactive, în baza unui ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Agenţii economici au fost declaraţi inactivi fie din cauză că nu şi-au îndeplinit obligaţiile declarative pe parcursului unui semestru, fie s-au sustras de la efectuarea inspecţiei fiscale sau nu au funcţionat la sediul social declarat.

Numele celor 19 societăţi comerciale sunt publicate pe Internet, astfel încât potenţialii parteneri de afaceri să se ferească în a avea relaţii comerciale cu aceştia. Şi asta pentru că, de la data declarării ca inactivi, contribuabilii nu vor mai avea dreptul de a utiliza facturi şi alte documente care însoţesc mişcarea produselor accizabile.

Documentele fiscale emise de un contribuabil declarat inactiv cu încălcarea acestei interdicţii nu vor produce efecte juridice din punct de vedere fiscal. Mai mult, pe perioada stării de inactivitate, toate procedurile de avizare, autorizare, certificare, licenţiere sau alte proceduri similare, cât şi orice operaţiune şi procedură vamală cu privire la contribuabilul inactiv şi la activităţile acestuia, precum şi oricare dintre avizele, autorizaţiile, licenţele, acordurile şi orice alte acte în baza cărora contribuabilii inactivi sunt autorizaţi să funcţioneze sau să desfăşoare diverse activităţi economice, se vor suspenda de drept.

În acelaşi timp, niciun agent economic nu figurează pe lista firmelor ce au fost reactivate în acelaşi timp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]