Comisariatul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la bilanţ

În 2009- 1.279 situaţii de urgenţă

De la începutul anului 2009, pe teritoriul judeţului nostru s-au înregistrat 1.279 situaţii de urgenţă, din care 657 de evenimente au determinat intervenţia SMURD.

Potrivit raportului de activitate, prezentat, ieri, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, multiplele tipuri de risc care au generat situaţii de urgenţă în 2009 au evidenţiat trecerea bruscă de la fenomene meteorologice caracterizate prin precipitaţii şi intensificări ale vântului, la caniculă şi secetă.

În luna aprilIe, în comuna Şieuţ, din cauza precipitaţiilor şi topirii zăpezilor de pe versanţi s-au înregistrat alunecări de teren care au pus în pericol DJ 154 C. Lunile iunie şi iulie au fost marcate de mai multe situaţii de urgenţă determinate de căderile masive de precipitaţii, antrenarea de pe versanţi a aluviunilor care au blocat căile de acces în mai multe localităţi printre care Cetate, Nimigea, Spermezeu, Ciceu Mihăieşti, Poiana Ilvei şi Leşu.

„Anul 2009 a fost încă un an în care populaţia României a fost supusă vitregiilor naturii dezlănţuite, iar autorităţile judeţene cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă au dovedit că, în baza unei legislaţii cu profund caracter european, prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul judeţului, a funcţionat ca un stat major în situaţie de război”, este concluzia bilanţului de activitate pe anul 2009 al Comisariatului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5