Bistriţa

În 2009, buget redus cu 15% faţă de anul precedent

În contextul elaborării Bugetului municipiului pe 2009, ce va fi supus dezbaterii spre adoptare în şedinţă extraordinară a Consiliului Local, pe 7 aprilie, primarul Ovidiu Creţu afirmă că – în condiţiile de criză şi recesiune – Bugetul local va fi cu circa 15% mai mic faţă de anul precedent 2008.

Primarul nu ezită să constate, totodată, că la capitolul “cheltuieli” apasă greu creditul contractat de Primărie în 2006, în sumă de 350 miliarde lei vechi, pentru modernizare străzi în municipiu + achiziţionare teren construcţii locuinţe şi construcţii locuinţe sociale. În 2009 rambursarea (constând în dobânzi + rată împrumut + costuri emisiuni obligaţiuni municipale) va costa bugetul local circa 64 miliarde lei vechi. “Vârful de plată” va fi în 2010 – în sumă de circa 70 miliarde lei vechi. Mai mult sau mai puţin direct, Ovidiu Creţu, “primarul care este”, impută lui Vasile Moldovan… “primarul care a fost” această hazardare în cheltuirea banului public, chiar o supraestimare a surselor de venit, cum s-ar înţelege din afirmaţia recentă.

Cu atât mai mult, în situaţia dată şi de conjunctura actuală – spune Ovidiu Creţu – soluţia poate fi accesarea fondurilor europene…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5