2015, cel mai bun an turistic din istoria Băilor Figa

Torid și venind parcă în întâmpinarea ofertei de divertisment acvatic formulate de Primăria Beclean, al șaselea an din existența Băilor Figa este cel mai bogat de până acum: 150.000 de turiști s-au distrat aici în această vară, și sezonul încă nu s-a închis, astfel că există toate premisele ca ținta de 200.000 să fie atinsă și chiar depășită anul acesta. Remarca a fost făcută vineri de către primarul Nicolae Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu prilejul recepției finale a lucrărilor executate la Liceul Tehnologic Agricol Beclean în baza unei finanțări europene. Comparația cu vara trecută, când parcul balnear de lângă Beclean a avut în total 172.000 de adepți, e, evident, în favoarea timpurilor prezente.
“Sunt mulțumit că oamenii ne aleg după atâția ani. Nu e ușor să faci turism, să te impui pe această piață, mai ales când nu ai istorie în sensul acesta și nici personal special pregătit pentru o asemenea provocare”, a subliniat edilul, cu precizarea că lucrurile se vor așeza în timp pe făgașul lor tot mai profesionist, în condițiile în care s-a format o nouă categorie de vizitatori ai Băilor Figa: turiștii de concediu, cei care caută stațiunea ca destinație precisă pentru vacanță, spre deosebire de cei din primii ani, veniți cu precădere în weekend-uri.
Intenția de a implementa în teritoriu un proiect ce-și propune rezolvarea aglomerației create în zonă, prin fluidizarea și sistematizarea circulației, a determinat studii și statistici, a căror concluzie e următoarea: zilnic, 3.000 de mașini parchează, în medie, pe platoul de lângă Aqualand, și cele mai multe sunt (în ordinea traficului astfel înregistrat) din: Suceava, Bistrița, Cluj, Mureș, Maramureș și alte județe sau zone (Iași, Neamț, București, Botoșani, Tulcea, Timiș).
Parteneri strategici, polonezii înfrățiți de curând cu orașul Beclean sunt, de asemenea, mari fani ai stațiunii cu ape sărate și nămoluri curative, remarcă primarul Nicolae Moldovan, care a văzut că neamurile oaspeților străini din primăvară au venit acum în concediu la Figa și că delegațiile oficiale tot de peste hotare sosite își prelungesc de obicei șederea cu câte o zi-două, fermecate de aceleași Băi de la Figa și de peisajul din jur, accesibile la prețuri rezonabile.

Comentarii

16/08/15 18:52
iri

Cretu ia exemplu..............................................................

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5