29 de cântare din pieţe agro-alimentare din Beclean, Năsăud şi Bistriţa, la control. Amenzi aplicate de Metrologie

În perioada 4-10 octombrie, au fost controlate nu mai puţin de 29 mijloace de măsurare din pieţe agro-alimentare din Beclean, Năsăud şi Bistriţa, anunţă Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat de presă. În urma verificărilor, au fost încheiate 24 procese-verbale de control metrologic şi 4 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, pentru nerespectarea prevederilor legale fiind aplicate amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

          Biroul Român de Metrologie Legală a iniţiat o acţiune de control cu caracter permanent privind asigurarea exactităţii, a uniformităţii măsurilor şi legalitatea mijloacelor de măsurare în pieţe agro-alimentare, târguri şi oboare, pentru măsuri folosite în tranzacţiile comerciale pentru determinarea maselor.

          La acţiunile de control de pe raza de competenţă a Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Bistriţa-Năsăud participă şi inspectori din alte servicii judeţene din cadrul Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, cu sprijinul personalului Laboratorului Regional, autorizat să efectueze verificări  metrologice pentru mijloacele de măsură care fac obiectul controlului şi pentru testarea lor. Pentru buna desfăşurare a controlului se colaborează şi cu Poliţia Locală.     

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]