3 ani fără Ioan Coroban

A fost preşedinte al Colegiului Judeţean de Arbitri Bistriţa-Năsăud, fiind cel mai titrat arbitru al judeţului şi unul dintre cei care a contribuit la înfiinţarea clubului Handsport.

S-a născut în 25 octombrie 1967 în oraşul Bistriţa, fiind al doilea copil al familiei Coroban. A practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistriţa până la terminarea junioratului. Pentru că nu putea sta departe de sportul pe care l-a îndrăgit s-a îndreptat spre cariera de arbitru, unde în scurt timp a devenit foarte apreciat. A condus meciuri oficiale de la juniori până la seniori totalizând un număr de 457 de jocuri.

Din dorinţa de a mai juca handbal cu foştii colegi a organizat întâlniri săptămânale născându-se astfel ideea înfiinţării unei echipe de Old-Boys.

Mai târziu, aceasta s-a concretizat prin înfiinţarea în anul 2006 a clubului Handsport. Acesta se ocupa şi în prezent de creşterea tinerelor speranţe ale handbalului bistriţean.

Din nefericire, nu a reuşit să vadă finalizată formarea primelor grupe de copii, plecând mult prea devreme dintre noi, în 19 decembrie 2007.

În prezent, clubul deţine patru echipe de handbal – două de fete ( junioare 3 si 4) şi două de băieţi ( juniori 3 si 4 ). Per total, 60 de sportivi practică handbalul la Handsport Bistriţa.

Anual, se organizează ,,MEMORIALUL IOAN COROBAN”. Primele două ediţii au fost organizate de Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa – pentru juniori , iar ediţia a III-a a fost preluata de clubul Handsport – pentru juniori 3 şi 4.

.

Comentarii

04/02/11 17:20
Iacob

Miss You Nea' Nelu !

21/12/10 14:07
carmen

te port in suflet mereu,nu te voi uita niciodata d-zeu sa aiba grija de tine

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]