3 Motive pentru care anvelopele de iarna reprezinta cel mai bun aliat pe timpul sezonului rece

Iarna este considerata unul dintre anotimpurile cele mai capricioase de pe parcursul anului avand in vedere ca de cele mai multe ori schimbarile meteorologice se produc brusc, astfel ca soferii pot fi surprinsi intr-un mod neplcaut destul de simplu. Pregatirea pentru capriciile iernii presupune mai inainte de toate accesorizarea autovehiculului cu anvelope de iarna, fara de care, deplasarea cu masina ar reprezenta un real pericol pentru orice participant la trafic. Importanta anvelopelor in general reiese din faptul ca reprezinta unica suprafata de contact a autovehiculului cu solul. Astfel, utilizarea unei anvelope necorespunzatoare sau slab calitativa poate genera probleme destul de neplacute.

Anvelopele de iarna sunt produse astazi la scara larga de catre toti marii producatori, astfel ca regasirea setului de anvelope potrivit nu ar trebui sa mai puna vreo problema. Mai mult decat atat, magazinele online care comercializeaza anvelope de iarna vin in intampinarea clientilor cu portofolii din ce in ce mai variate de anvelope de iarna la preturi promotionale. Iata insa 3 motive principale pentru care un set de anvelope de iarna reprezinta cel mai bun aliat pe timpul sezonului rece.

 

Ofera cea mai buna siguranta.

Dupa cum era de asteptat, anvelopele de iarna reprezinta cea mai buna alegere pe care un conducator auto o poate face iarna avand in vedere ca aceste componente ofera cel mai inalt grad de siguranta in conditii meteo nefavorabile precum: zapada, gheata sau polei. Atunci cand acestea se depun sau se formeaza pe carosabil, condusul se poate transforma intr-o aventura periculoasa pentru orice participant la trafic. Prin modul in care sunt construite, anvelopele de iarna pot oferi toata siguranta necesara atunci cand vine vorba despre conditii meteo mai putin favorabile si ar trebui ca orice sofer sa acorde o atentie mai aparte acestor produse.

 

Ofera cea mai placuta experianta de condus.

Derapajele pot aparea in orice moment iarna, atunci cand carosabilul este acoperit cu un strat de zapada sau gheata, fapt pentru care utilizarea unui set de anvelope de iarna poate asigura chiar si in conditiile date o experienta de condus placuta. Un pneu de iarna de calitate va reusi sa ofere performante ridicate (franare excelenta,viraje sigure, aderenta potrivita) dar si siguranta, indiferent de provocarile pe care le lanseaza in general sezonul rece.

 

Va scuteste de amenzi usturatoare.

In momentul actual probabil ca nu mai surprinde pe nimeni faptul ca lipsa anvelopelor de iarna pe timpul sezonului rece poate atrage dupa sine niste amenzi usturatoare daca sunteti surprins ca circulati fara aceste pneuri. Conform legislatiei rutiere in vigoare, anvelopele de iarna devin obligatorii in momentul in care pe partea carosabila se regaseste un strat de zapada sau gheata. Dupa cum era de asteptat, lipsa acestora este sanctionata drastic de catre organele abilitate. Mai presus de acest lucru insa, nu trebuie sa uitam ca siguranta este mai presus de orice astfel ca acest lucru ar trebui privit de catre orice conducator auto cu o mai mare responsabilitate.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]