3 Motive pentru care sa apelezi cu incredere la o clinica de psihiatrie atunci cand situatia impune acest lucru

        Creierul uman este cel mai complex organ al corpului, fapt pentru care atat modul in care acesta functioneaza, cat si diagnosticarea problemelor care apar la nivelul acestuia sunt lucruri pe care nici expertii din sfera medicala nu reusesc inca sa le inteleaga pe deplin. Acesta este desigur motivul principal pentru care afectiunile de natura mentala sunt unele dintre cele mai dificil de depistat. In jurul psihiatriei, au circulat de lungul timpului tot soiul de mituri si prejudecati, cu toate ca acestea este unica ramura a medicinei care solutioneaza eficient problemele de natura mentala. Problemele de natura mentala sunt foarte numeroase si adesea greu de depistat, fapt pentru care pacientii cu astfel de afectuni adesea se prezinta doar in stadii avasate ale bolilor.

            Pentru inceput, este esential sa intelegem un lucru foarte important si anume acela ca apelarea la o clinica de psihiatrie nu te transforma nicidecum intr-un “nebun”, ci reprezinta unica modalitate prin care poti gasi raspunsuri la afectiunile mentale cu care te confrunti. Asadar, in ciuda prejudecatilor inca existente, este absolut esential sa intelegi ca dincolo de acestea, o clinica de psihiatrie este locul unde gasesti cele mai bune solutii de tratament. Iata insa 3 motive pentru care sa apelezi cu incredere la serviciile unui medic psihiatru atunci cand situatia impune acest lucru.

            Psihiatrii sunt medici specializati in identificarea si tratarea afectiunilor mentale.

            Daca exista un motiv solid pentru care sa apelezi cu incredere la o clinica de psihiatrie, acela este cu siguranta faptul ca psihiatrul este singurul medic care iti poate oferi solutii de tratament la problemele de aceasta natura. Problemele psihice sunt cat se poate de reale si necesita o analiza foarte amnuntita, lucru pe care nu il vei putea obtine la psiholog. Un medic psihiatru urmeaza cursurile unei facultati de medicina de specialitate, astfel ca este unica persoana care te poate ajuta in situatia unor probleme de natura mentala.

            Un medic psihiatru poate identifica cu usurinta problema cu care te confrunti.

            De foarte multe ori avem o teama nejustificata in a apela la serviciile unui psihiatru, considerand ca nu suntem “nebuni” si ca avem controlul absolut asupra propriei minti. In realitate insa, problemele de natura mentala sunt foarte greu de depistat pentru ca ele nu provoaca dureri fizice, ci totul se intapla la nivel psihic. Medicul psihiatru dispune de toate cunostintele necesare pentru a depisa rapid problema cu care te confrunti, astfel ca in urma unei analize amanuntite (care presupune o discutie), acesta va sti din start care este cea mai eficienta cale de tratament.

            Psihiatria nu inseamna condamnare la medicatie pe viata.

            Foarte multi pacienti ezita sa apeleze la psihiatru dn teama ca tratamentul lor presupune luarea unor medicamente pentru tot restul vietii. Din acest punct de vedere, putem spune ca psihiatria nu este foarte diferita de alte ramuri ale medicinei, unde medicamentele se pot recomanda fie pe o anumita perioada de timp, fie pe viata. Cert insa este faptul ca scopul principal al tratamentului este acela de a trata sau de a ameliora anumite simptome, nicidecum pentru a crea un stres in plus pentru pacient. Nu orice problema de natura mentala presupune medicamente si nu orice poblema din aceasta sfera il condamna pe pacient la urmarea unui tratament medicamentos pe viata.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5