38 de nume în dicţionarul „Pretexte” al SS BN

Mult aşteptatul dicţionar al scriitorilor din Bistriţa-Năsăud se află sub tipar la Editura Eikon din Cluj-Napoca. „Pretexte – antologie dicţionar de scriitori din Bistriţa-Năsăud” cuprinde 37 de autori, are 290 de pagini în format mare şi un album cu 58 de fotografii.

Coperta este realizată de artista Georgiana Vrânceanu şi include un citat din confesiunile lui Liviu Rebreanu. Cea mai amplă lucrare de acest gen la nivel de judeţ va fi lansată în zilele de 12 şi 13 septembrie în cadrul manifestării „Fire de tort”, la care va participa şi o delegaţie de la Centrul Cultural al Românilor din Gyula (Ungaria).

„Antologia-dicţionar este un proiect al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud oportun pentru că se simte nevoia impunerii unei imagini a unei mişcări literare ce-şi consolidează contururile într-un spaţiu geografic de tradiţie şi care nu poate fi neglijată”, afirmă preşedintele SS BN în prefaţă. Alături de fotografia autorului şi fişa de scriitor, sunt prezente fragmente din referinţe critice şi din creaţiile proprii.

Alături de Andrei Moldovan, îngrijitorul şi coordonatorul lucrării, s-au implicat Aurel Podaru, Virgil Raţiu şi, bineînţeles, Nicolae Gălăţean şi Ioan Pintea de la Centrul Judeţean pentru Cultură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5