4 sfaturi pentru importante pentru întreținerea tractorului

Tractorul este unul dintre cele mai des folosite dintre utilajele agricole, motiv pentru care întreținerea acestuia este primordială, având în vedere că de ea depinde buna funcționare a utilajului. Pentru agricultori și fermieri, tractorul reprezintă cel mai important utilaj din gospodării, deoarece în lipsa lui nu se poate lucra pământul mai ales atunci când deții suprafețe mari de teren.

Tractorul, ca și alte utilaje agricole, reprezintă o investiție importantă pe care nimeni nu-și permite să o piardă, mai ales din cauza unor defecțiuni. Utilajele agricole care sunt bine întreținute au o viață mai lungă și funcționează mult mai bine, făcând prin acest fel munca mult mai ușoară. Pentru a te bucura cât mai multe de el, ține de cont de cele mai importante sfaturi:

Protejează tractorul de factorii naturali

Ploaia, ninsoarea sau temperaturile foarte scăzute ori ridicate sunt fenomene naturale care pot afecta buna funcționare a tractorului. O calea efcientă și bună pentru a-l proteja este asigurarea unui spațiu în care să-l ții atunci când nu-l folosești. Fie că optezi pentru un  garaj sau pentru un hambar, este important să ferești tractorul de vremea rea, iar locul de care dispui să fie unul acoperit.

Controlează fluidele în mod regulat

Schimbarea uleiului de motor atunci când este cazul este cea mai simplă cale pentru a evita defecțiuni majore la tractorul tău. De regulă, acest schimb se face o data la șase luni, dar pentru a fi mai sigur consultă cartea utilajului. Schimbul de fluide se face mai des la tractoare decât mai automobile deoarece gradul de uzură este mai mare. Recomandarea noastră este să folosești fluide, dar mai ales ulei de motor de calitate, care să nu afecteze performanțele utilajului tău, dar și pentru a nu risca să faci un schimb de piese pentru tractoare prea timpuriu.

Verifică componentele hidraulice ale tractorului

Elementele hidraulice sunt considerate a fi inima tractoarelor, așadar sunt componente ce au o importanță ridicată. Pentru buna lor funcționare trebuie verificată în mod constant presiunea. De asemenea, este recomandat ca după primele 50 de ore utilizate să se schimbe lichidul hidraulic și uleiul. După ce ai îndeplinit prima etapă, filtrul se schimbă la fiecare 200 de ore, iar uleiul la fiecare 400.

Examinează presiunea aerului din anvelope

Este necesar să-ți faci un obicei din a verifica săptămânal presiunea aerului din anvelope. De regulă, presiunea aerului se reuce odată cu utilizare tractorului, prin urmare, trebuie să reumpli anvelopele cu aer pentru a evita deteriorarea lor și consumul ridicat de combustibil.

De asemenea, anvelopele își pierd din presiune în mod constant în sezonul rece, așa că în lunile de iarnă presiunea trebuie verificată regulat.

Asemenea unui autovehiculul și tractorul are componente asemănătoare, iar dacă ții cont de ele, cu siguranță vei avea parte de o funcționare bună și de lungă durată a acestuia. Pentru toți agricultorii și fermieri care au nevoie de piese, consumabile sau chiar utilaje agricole, dar și mult mai multe informații, accesează site-ul https://www.magazialucostica.ro/.

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5