O altfel de şcoală

420 de elevi din 11 şcoli beneficiază de ore de educaţie remedială şi consiliere psihopedagogică

Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa – Năsăud, în parteneriat cu Şcoala Generală nr. 4 Bistriţa, Şcoala Generală „Iuliu Artemiu Publiu” Sângeorz Băi, Şcoala Generală Rodna, Şcoala Generală Reteag, Şcoala Generală Vermeş, Şcoala Generală Bistriţa Bîrgăului, Şcoala Generală Viţa, Şcoala Generală Floreşti, Şcoala Generală Sînmihaiu de Cîmpie, implementează pentru al doilea an proiectul „Fiecare copil educat e un adult câştigat!”, proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în valoare totală de 500.000 de euro.

,,Începând cu data de 4 octombrie 2011 şi până la sfârşitul anului şcolar, 420 de elevi din clasele I – VIII vor beneficia de ore de educaţie remedială desfăşurate după orele de curs la limba şi literatura română, matematică, istorie, geografie, informatică şi limbi străine.

Elevii care participă la aceste cursuri sunt elevi care au întâmpinat dificultăţi în activitatea de învăţare sau elevi cu deficienţe. Fiecare elev care participă la cursuri primeşte rechizite şcolare şi o gustare la prânz care constă într-un sandwich şi un fruct.

Pentru a obţine rezultate mai bune cu elevii, specialiştii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 desfăşoară activităţi de consiliere a cadrelor didactice privind abordarea diferenţiată a predării-învăţării-evaluării,

consiliere în elaborarea planurilor de intervenţie personalizate, elaborarea si utilizarea materialelor educaţionale, evaluarea psihopedagogică si consilierea elevilor care prezintă diferite tipuri de dificultăţi (CES, dificultăţi de învăţare, de adaptare, tulburări de limbaj, tulburări de comportament, tulburări afective, deficienţe senzoriale)”, ne-a comunicat Anamaria Leuca, purtător de cuvânt ISJ B-N.

La încheierea proiectului se anticipează ca numărul elevilor corigenţi să scadă cu 20%, 40% dintre elevii cu deficienţe să obţină rezulte şcolare bune, iar frecvenţa la cursuri să crească şi 70% îşi vor îmbunătăţi abilităţile de comunicare şi relaţionare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5