450 de copii la Olimpiada Inocenţilor, ediţia a VIII-a

Fundatia Inocenti organizeaza joi, 15 mai 2014, intre orele 13:30 si 17:30, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita, unitatile de invatamant special de pe raza judetului Bistrita Nasaud, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, cea de a opta editie a « Olimpiadei Inocentilor », eveniment dedicat copiilor si tinerilor cu dizabilitati din Municipiului Bistrita si de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. In cadrul acestui eveniment, la care vor participa peste 450 de copii, vor fi sustinute probe sportive clasice si probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilitati, precum si probe artistice.

Organizarea “Olimpiadei Inocentilor” este o ACTIVITATE cuprinsa in proiectul “Program de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati”, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 304.936,19 Euro, din care 243.921,95 Euro finantare nerambursabila si 61.014,24 Euro contributia Fundatiei Inocenti si a DGASPC.

Costurile privind organizarea acestei ACTIVITATI sunt contributia promotorului, Fundatia Inocenti in proiectul “Program de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati” 2care provin din fonduri nerambursabile de la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, precum si din sponsorizari facute de companiile locale - S.C. Transilvania Broker de Asigurare S.R.L, S.C. LEONI Wiring Systems RO S.R.L si donatii de la Scoala Britanica din Bucuresti (BSB), Rotary Club Birmingham – Marea Britanie si de la alte persoane fizice.

Scopul manifestarii nu este acela de obtine performante sportive, ci de a evidentia potentialul copiilor cu dizabilitati, a combate marginalizarea lor si a dovedi ca integrarea lor sociala este posibila, motiv pentru care ne dorim ca majoritatea probelor sa se desfasoare in spatiul public, respectiv pe pietonalul de pe strada Liviu Rebreanu, unde exista posibilitatea ca acestia sa fie vazuti, cunoscuti si intelesi mai bine.

Printre probele de concurs se vor numara: tenis de masa, basket, atletism, aruncare minge, fotbal, minibowling, pictura-desen, dans, cantec, teatru de papusi. Probele de concurs vor fi adaptate capacitatii copiilor participanti. Copiii care participa vor primi gratuit tricouri, sepcute, medalii si diplome.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]