5 sfaturi pentru tinerii care vor sa devină asistenți medicali

Să fii asistent medical este mai mult decât un simplu loc de muncă. Este o meserie care implică dăruire și disponibilitatea de a ajuta oamenii să treacă prin multe momente dificile. Din acest motiv, chiar dacă educația formală și diploma de absolvire sunt cele mai importante, profesia de asistent medical presupune și alte abilități soft, cum ar fi empatia, comunicarea sau ascultarea activă. Tinerii care vor să devină asistenți medicali ar trebui să fie interesați de toate secretele acestei meserii extraordinare, care se perfecționează la locul de muncă, sub atenta supraveghere a persoanelor cu experiență în domeniu. 

 

Profesia de asistent medical este una căutată și apreciată atât în țară, dar și în străinătate. Avantajul este că în străinătate condițiile de muncă sunt mai atractive, iar veniturile mai mari. Poate și din aceste motive, concurența este destul de mare, așa că ți-am pregătit câteva recomandări dacă îți dorești să urmezi o carieră de asistent medical generalist în Germania

 

  1. Experiența și educația sunt la fel de importante

Indiferent ce medie ai atunci când ai terminat pregătirea formală ca asistent medical, experiența pe care ai acumulat-o în orele de practică este și ea la fel de importantă. Practica recomandată de școală sau un job part-time pe parcursul studiilor, îți vor oferi cunoștințele de bază ce vor constitui un avantaj major după absolvire. 

 

  1. Voluntariatul este un câștig foarte mare

Obișnuința de a petrece câteva ore în fiecare weekend la un spital sau ajutând un alt cadru medical, te poate ajuta să afli mai multe despre profesie, precum și dacă este cu adevărat ce îți dorești. În plus, această experiență îți va oferi în timp, cunoștințe care nu pot fi egalate în niciun fel de cursurile teoretice de specializare. 

 

  1. Nu te teme să pui întrebări

Așa cum se întâmplă în multe domenii, indiferent cât de bine cunoști teoria, în practică se poate să ai lacune majore. Profită de disponibilitatea profesorilor de la școală, pentru a-i ruga să explice orice concept pe care crezi că nu l-ai înțeles așa cum trebuie. În timpul orelor de practică din spital, fii primul care pune întrebări și participă la orice întâlnire organizată de cadrele medicale. Nu uita că vorbim despre o meserie pe care nu o poți învăța singur, este nevoie de mulți specialiști care să fie dispuși să ofere din vasta lor cunoaștere și experiență. 

 

  1. Împrietenește-te cu studenții din anii mai mari

Aceștia sunt o sursă foarte valoroasă de informații. Poți afla de ei atât detalii referitoare la materii și examene, dar și la medicii pe care trebuie să-i urmărești sau cei pe care să-i eviți la spital. Vechile manuale sau notițe de la cursurile cu alți profesori decât cei pe care îi ai tu la clasă. După absolvire, nu uita de ajutorul pe care l-ai primit când erai student și oferă-te să rămâi la rândul tău aproape de tinerii studenți, pentru a-i ajuta în călătoria lor. 

 

  1. Învață să te adaptezi condițiilor de lucru

Fiecare zi de muncă este diferită pentru un asistent medical. Mereu sunt alți pacienți, alte urgențe, alți medici cu care lucrezi. Asta presupune că trebuie să înveți să te adaptezi la diverse stiluri de lucru și să reziști la situații unice. Va trebui să iei decizii importante atunci când te afli sub presiune și, nu în ultimul rând, va trebui să înveți mereu lucruri noi. Tratamentele existente se adaptează pe măsură ce știința și tehnologia evoluează, iar tu va trebui să fii în permanență la curent cu noile protocoale. Prioritizarea sarcinilor este una dintre aptitudinile pe care trebuie să înveți să le stăpânești, având în vedere că în această meserie te confrunți la propriu cu situații de viață și de moarte.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5