50 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat astăzi în faţa Prefecturii

După ani buni, în faţa Palatului Administrativ s-au auzit, din nou, huiduieli şi strigătele cunoscute gen: “Hoţii” şi “V-am votat, ne-aţi înşelat” . A fost vorba de un număr de 50 de sindicalişti din cadrul Cartel Alfa provenind de la IPOEB SA, Leoni şi Rombat SA, aceştia protestând astăzi şi prezentând următoarele revendicări: Blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat dar şi modificarea Legii 62 din 2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor collective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederaţii sindicale înaintată guvernului.

Potrivit lui Viorel Maier, secretar general al Cartel Alfa Bistriţa-Năsăud, propunerea guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat reprezintă un experiment singular, “ale căror consecinţe negative vor fi, din nou, suportate exclusive de lucrători”. El mai spune că de consecinţele positive, sigur, dacă acestea vor exista, vor beneficia doar capitalul şi reprezentanţii acestuia, adică patronii şi angajatorii.

El spune că această distribuţie asigură o repartizare echitabilă a creşterii economice între capital şi lucrători, iar transferul integral al contribuţiilor către lucrători va debalansa acest echilibru şi va pune o presiune nejustificată pe umerii angajaţilor.

„În Uniunea Europeană taxele sunt echilibrate. Angajatorii plătesc o medie de 23,37 la sută, iar angajatul de 13,5 la sută, este un echilibru ca să ţină constant atât profitul companiilor, cât şi veniturile salariaţilor. Prin aceste taxe, colegii din mediul privat, care nu au negociat şi nu pot negocia, ştim că legea dialogului social blochează acest lucru, şi nici un angajator din mediul privat nu va face o creştere mai mare de 22,75 la sută, ceea ce înseamnă că noile taxe trec pe povara noastră”, a mai declarat Viorel Maier.

Protestul de la Bistriţa s-a încheiat paşnic după aproximativ o oră , fiind parte a unei acţiuni ample organizate de „Cartel Alfa” la nivel naţional, ce urmează a fi finalizată pe 4 octombrie printr-un miting de amploare în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

.

Comentarii

07/10/17 11:00
Cititor din Nasaud

Stati linistiti, ca atata vreme cat "s-a incheiat pasnic ", de ficare data , efectiv nimeni nu ne-a bagat in seama si s-au bucurat doar ca ... " s-a incheiat pasnic " . Deci, cum a fost, asa ramane , adica cum ( nu) ne-am inteles... mai precis, asa cum "vreau politrucii " . Putem noi "urla " cat ne-o tine gura... daca nu se intampla la fel ca si-n cazul cu Ordonantza aia nr 13...
Cativa care "striga,urla si zbiara" ori sufla-n " fluiere si vuvuzele" efectiv este ca si cum ai trage o "ba.a.sina"-n public ( cum fac nemtzii, care-o fac cu nerusinare, cahiar si cand iau masa ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]