60 gospodarii, afectate de precipitaţii la Bistriţa Bîrgăului. Drum blocat la Rebrișoara. Gospodării fără energie electrică pe liniile de medie tensiune Bistrița - Beclean¸ Lechința – Teaca

60 gospodarii, curti si anexe sunt afectate de caderile masive de precipitatii, din aceasta dupa-masa, la Bistrita Bargaului. La fata locului s-a deplasat pentru interventii Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa Bârgăului, iar apoi a venit în ajutor şi colegii de la Prundu Bârgăului.
Primarul Vasile Laba spune că apa a distrus drumurile comunale, iar acestea sunt acum repuse în circulaţie prin curăţarea cu mai multe utilaje. Primarul este foarte supărat pe cei care aruncă gunoaie pe albiile pârâurilor, făcând astfel ca apa să iasă din matcă.
În urma cantităților mari de precipitații înregistrate în ultimele ore, mai multe gospodării de pe raza județului Bistrița - Năsăud au fost afectate, după cum urmează:
Conform datelot ISU, la ora 18.00, aproximativ 60 de gospodării din comuna Bistrița Bîrgăului au fost inundate (grădini, curți, anexe gospodărești), iar la circa 15-20 dintre acestea au fost afectate subsolurile caselor de locuit. Pentru sprijinirea populației afectate, intervin un echipaj al pompierilor militari din cadrul Gărzii de Intervenție Prundu Bîrgăului, cu o autospecială de intervenție și două motopompe, sprijiniți de pompierii voluntari din zonă și membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bistrița – Bîrgăului.
De asemenea, un drum comunal din localitatea Rebrișoara spre Podirei a fost blocat din cauza aluviunilor aduse de o cantitate mare de precipitații, iar pompierii voluntari și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rebrișoara intervin pentru deblocarea respectivei căi de acces.
Mai mulți consumatori de energie electrică din județul Bistrița – Năsăud au fost afectați, pe liniile de medie tensiune Bistrița - Beclean¸respectiv Lechința – Teaca, echipajele de intervenție de la S.C. Electrica S.A. fiind în teren pentru a remedia defecțiunile.
În continuare, COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ monitorizează în permanență situaţia operativă de la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud, pentru a interveni în gestionarea evenimentelor cauzate de fenomene meteo periculoase.

Update ora 21.00
Pe raza localităţii Bistriţa Bîrgăului au fost afecate circa 60 de gospodării (grădini, anexe şi curţi), dintre care 20 de locuinte (beciuri inundate). Pompierii militari şi voluntari, împreună cu CLSU Bistriţa Bîrgăului, au sprijinit cetăţenii afectaţi de inundaţii, intervenţia fiind finalizată în jurul orei 20.30. S-a acţionat cu patru motopompe, o autospecială de intervenţie, un buldoexcavator şi mijloace de primă intervenţie.
La ora 19.00, intervenţia pentru degajarea drumului comunal DC 2 C (Rebrişoara -Podirei) afectat de aluviuni a fost finalizată, drumul fiind practicabil. De asemenea, pe raza localităţii Rebrişoara au fost afectate cinci gospodării (beciuri inundate), pompierii voluntari şi membrii CLSU intervenind pentru sprinirea populaţiei.
Permanent, COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ monitorizează situaţia operativă de la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud, pentru a interveni în gestionarea evenimentelor cauzate de fenomene meteo periculoase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5