7 Piese Auto Esentiale

Utilizarea de autoturisme a crescut in ultimul deceniu, odata cu imbunatatirea stilului de viata al oamenilor. Autovehiculele nu mai sunt luxoase, deoarece au devenit o necesitate. Exista diverse componente complexe in fiecare vehicul care asigura o functionare lina si un transport sigur. Diferitele piese de schimb auto au diferite functii si utilitati. Multe dintre aceste componente sunt fabricate de producatorii de masini din intreaga lume si pot fi cumparate de la o reprezentanta auto accesibila, sau de la un magazin specializat in piese auto ca AutoAtu.

Exista sute de piese mici care se conecteaza pentru a forma un vehicul modern, de la echipamentele si accesoriile care completeaza caroseria vehiculului si exteriorul, la electronice incorporate in tabloul de bord la componentele care alcatuiesc portiuni vitale ale motorului si transmisiei automobilului. Aceasta lista include numele tuturor componentelor importante ale automobilelor care sunt esentiale pentru construirea, intretinerea si conducerea unui automobil de lucru si pot fi achiziționate si inlocuite online sau in service, de asemenea. Care sunt functiile fiecaruia dintre aceste parti importante de automobile? Veti afla in aceasta lista. Acestea sunt identificate prin nume și, de asemenea, prin partea din masina in care se gasesc de obicei.

Unele dintre cele mai importante piese auto necesare in orice vehicul includ urmatoarele:

 

Motor:

Printre toate piesele auto, motorul este una dintre cele mai importante componente necesare pentru buna functionare a unui automobile, nu de alta insa fara el masina nu ar putea fi functionbila. Diferite tipuri de motoare sunt utilizate pentru automobile, inclusiv motoare electrice, motoare cu trei sau patru timpi si multe altele. Cele mai multe dintre aceste soiuri sunt disponibile la multe dintre magazinele online, la tarife accesibile. Motorul diesel este utilizat in autobuze si camioane. Motoarele pe benzina sunt, de asemenea, folosite in automobile, deoarece sunt flexibile si usor disponibile. Motoarele electrice sunt si ele utilizate in majoritatea automobilelor, deoarece implica mai putina poluare.

 

Unitate de osie sau planetara:

O alta piesa de schimb importanta include unitatea de actionare, denumita si unitate de osie, care propulseaza autovehiculul prin transferul de putere de la transmisie la anvelope. Axa de actionare primeste puterea sa de la motorul care este transferat de transmisie. Toate aceste piese auto sunt esentiale pentru buna functionare a unui automobil.

 

Cutie de viteze:

Cutia de viteze poate fi clasificata in modele manuale si automate. In prezent, majoritatea masinilor au cutii de viteze automate, care sunt destul de convenabile in comparatie cu cutia de viteze manuala obisnuita. Transmisia se schimba de la un nivel la altul pentru a schimba viteza automobilului. Ajuta la transferarea puterii motorului pe rotile automobilului.

 

Sistem de franare:

Partile principale auto includ si franele care ajuta la oprirea automobilului. De asemenea, franele sunt aplicate pentru a incetini automobilul. Fara frane bune si in buna stare de functionare, masina ar circula fara oprire, ajungand la producerea unui accident.

 

Sasiu:

Este structura de baza a oricarui automobil modern. Este scheletul unui automobil pe care sunt montate rotile, franele, transmisia, motorul si mecanismul de directie. Proiectele de automobile moderne variaza unul de cealalt. Cu avansarea in caracteristicile tehnologice, in vehiculele moderne sunt folosite in prezent aceste cadre separate.

 

Filtre de ulei:

Uleiul de motor este utilizat in principal pentru a lubrifia piesele interne ale unui automobil. De asemenea, ajuta la racirea motorului. Dar, uleiul tinde sa se sature cu contaminanții. Acest lucru cauzeaza deteriorarea parților interne ale automobilului. Filtrele de ulei sunt utilizate pentru a filtra uleiul de motor. Acesta este apoi distribuit pe tot motorul vehiculului.

 

Filtre de aer:

O modalitate buna de a explica functia unui filtru de aer este compararea acestuia cu o masca de alergie, din cauza caruia numai aer curat intra in trahee, nas si plamani. Acest aer filtrat este mult mai putin probabil sa provoace reactii alergice sau astm. De asemenea, oamenii poarta mastile de praf atunci cand lucreaza in anumite medii in care murdaria, praful si alte particule se afla in atmosfera. Chiar daca tractul respirator uman are capacitatea de a se curața prin tuse, stranut si alte procese fiziologice.

Expunerea cronica la incarcaturi grele de materii straine in atmosfera poate provoca in cele din urma o suprasolicitare din care sistemul respirator nu este in stare sa se recupereze. Intr-un motor de automobile nu exista nici un sistem de auto-curațare. Fara un filtru de aer, sistemul de combustibil al autovehiculului ar fi rapid deteriorat cu insectele, frunzele si alte resturi, pe langa aceleasi particule fine care pot bloca plamanii umani. Sistemul infundat ar fi in imposibilitatea de a functiona si curatarea acestuia ar fi destul de costisitoare, precum si murdar.

Asadar acum ca stim care sunt cele 7 piese auto esentiale, este bine sa avem in vedere pe viitor intretinerea lor si bineinteles inlocuirea lor daca este cazul. Nu folositi automobilul, daca una din cele 7 piese auto nu se afla in buna stare de functionare, deoarece riscati sa intampinati neplaceri in timpul deplasarii dumneavoastra cu vehiculul, sau chiar sa va puneti viata in pericol, mai ales inainte sa plecati la drum lung, treceti pe la un service auto pentru a inspecta masina, si in cazul in care ceva nu functioneaza sa reparati ca atare.

Daca se poate este de preferat sa aveti si anumite instrumente sau piese de schimb cu dumneavoastra atunci cand porniti intr-o calatorie, bineinteles ca vorbim despre acele necesitati ale automobilului, de dimensiuni mici, nu de alta dar un motor de schimb nu incape intr-un portbagaj. Cu toate acestea, autovehiculul este pregatit de orice drum.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]