70 DE ANI DE FOTBAL LA PRUNDU BÂRGĂULUI

Echipa de fotbal din Prundu Bârgăului a sărbătorit, de curând, 70 de ani de la atestarea primei echipe sportive pe Valea Bârgăului, printr-un adevărat festival fotbalistic, în care sportul rege a fost la mare înălţime, prin desfăşurarea unei cupe jubiliare, cu participarea a 4 echipe, de mare calibru, care au demonstrat un fotbal de certă calitate. Au intrat în competiţie echipele: CFR 1907 Cluj-Napoca II, Gloria Bistriţa II, Voinţa Cetate şi Heniu Prundu Bârgăului, ajungându-se după două zile la o finală viu disputată, între Heniu şi Gloria Bistriţa II, ultima fiind câştigătoare a cupei, după mari eforturi, prin loviturile de departajare, cu scorul de 7-6. Locurile 3 şi 4 au revenit echipelor CFR II şi Voinţei Cetate.

Au fost acordate cupe şi diplome, echipelor participante şi premii individuale lui Horaţiu Pop, de la Heniu, ca cel mai bun portar şi lui Bogdan Dobrea, de la Gloria II, apreciat ca jucătorul turneului, titlul de golgeter neîntrunind condiţiile de acordare fiind mai mulţi jucători cu aceleaşi performanţe.

N

u a lipsit nici jocul demonstrativ de old-boys, prestat de foste glorii ale fotbalului din Valea Bârgăului, la care au răspuns următorii: Iulian Axente, Ioan Grezner jr, Florin Giorza, Radu Jauca, Vasile Pop, Teofil Colniţă, Crăciun Olteanu, Vasile Penciu, Sergiu Penciu, George Ruscău, Ioan Axente, Ioan Dablea, Radu Cerceja, Ioan Ciurea, Vasile Tanca, Nicolae Monda, Ioan Mâlna, Alexandru Molnar, Sorin Tănase (generaţia 80), dar şi Ioan Grezner, Victor Grezner, Duţu Purel, Olimpiu Purel, Vasile Moişan, Ioan Moldovan, Ioan Svoboda, Mircea Flămând şi Adrian

Flămând, (foşti jucători ai generaţiei 60-70), care au demonstrat că fotbalul bârgăuan a fost şi în trecut, de bună calitate.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local Prundu Bârgăului şi Asociaţia Sportivă Heniu, în colaborare cu SC Pedasiv SRL Prundu Bârgăului.

Heniu Prundu Bârgăului, reîncepe lupta în Liga IV

Cu toată vremea devenită, subit, ostilă, duminică 24 august, cronometrul a pornit la fluierul arbitrilor celor şapte partide, ale echipelor de fotbalul judeţean, care au început prima etapă din noul campionat, 2008-2009, al Ligii a patra. Meciurile juniorilor au început la ora 16.00, iar ale seniorilor la 18.

Etapa I-a - 24 august 2008

SPICUL SALVA – HENIU PRUNDU BÂRGĂULUI 2-2 (1-0)

În prima etapă Heniu Prundu Bârgăului a întîlnit, la Salva, echipa Spicul, care a câştigat, în faţa juniorilor prundeni, cu scorul de 3-0. În jocul seniorilor lupta a fost mult maim strânsă, rezultatul fnal fiind de egalitate, cu scorul de 2-2 (1-0). Cu toate că prima repriză a fost câştigată de gazde, care au mai înscris un al doilea gol şi au condus şi în repriza secundă, partida a fost fost întoarsă, de către bârgăuani, care nu s-au lăsat învinşi, înscriind două frumoase goluri, prin Ioan Chifa şi Liviu Halostă.

Meciul a fost arbitrat la centru de Tămaş, secondat la margini de Ungur şi Filip, observator fiind Ioan Ianul.

În urma rezultatelor din prima etapă, în cadrul Ligii a IV-a de fotbal, s-au conturat 3 plutoane care cuprind 5 echipe fruntaşe, având câte 3 puncte fiecare: Năsăud, Livezile, Jelna, Lechinţa şi Telciu; 4 echipe de mijloc: Prundu Bârgăului, Uriu, Cetate şi Salva, cu câte 1 punct fiecare; 5 echipe codaşe: Mărişelu, Rebrişoara, Rebra, Rodna şi Maieru, cu 0 puncte fiecare.

Etapa II-a – 30 august 2008

HENIU PRUNDU BÂRGĂULUI – VOINŢA MĂRIŞELU 2-1 (1-0)

Beneficiind de un teren foarte bun şi o vreme excelentă pentru fotbal, meciul de la Prundu Bârgăului, care s-a desfăşurat sâmbătă 30 august, a fost foarte atractiv şi viu disputat, spre deliciul celor peste 100 de spectatori prezenţi, iubitori ai jocului cu balonul rotund, între care s-a remarcat o largă participare şi prestaţie sportivă a galeriei oaspeţilor din Mărişelu.

Deşi bârgăuanii au pornit de la început, în atac, jocul primei reprize a fost relativ echilibrat, până în min.35, când oaspeţii reuşesc să penetreze apărarea adversă şi înscriu, surprinzător, prin Dumitru Moldovan, primul şi unicul lor gol, concentrarea gazdelor rămânând în imposibilitate de a egala.

În repriza secundă jocul devine mult mai dinamic, dar avantajul oaspeţilor este egalat, în min.56, printr-un şut al lui Denis Haidar, după care atacurile persistente ale gazdelor continuă, reuşind un al doilea gol, înscris de acelaşi Haidar, în min.73.

Superioritatea evidentă a jucătorilor bârgăuani se dovedeşte prin înscrierea celui de al treilea gol, în min.87, printr-un şut de la distanţă, efectuat magistral de Andrei Dodea.

Meciul a fost bine condus, de către arbitrul central, Dan Atănăsoaie, secondat la cele două linii de Viorel Conea şi Mircea Dumitrache şi atent observat, de la margine, de către Crăciun Nicolae Băloi.

Lupta în Liga a IV-a începe să se încingă, iar în urma rezultatelor ce se vor obţine, primele 3 plutoane conturate, până acum, se vor amesteca din nou în luptă. Scopul echipei bârgăuane este terminarea campionatului în primele 5 locuri.

Rezultatul meciului, dintre juniorii celor două echipe, a fost în avantajul incontestabil al oaspeţilor din Mărişelu, care au câştigat cu scorul de 0-8 (0-4).

Dorim succes, în continuare, tuturor echipelor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5