80 de ani în slujba comunităţii a valoroşilor şi profesioniştilor Pompieri Militari bistriţeni

Un eveniment de mare rezonanţă profesională, o sărbătoare şi un bilanţ de apreciat, pozitiv, în existenţa apreciaţilor, valoroşilor, profesioniştilor şi cei care îşi sacrifică timpul şi uneori viaţa în slujba semenilor pentru a le salva viaţa şi bunurile materiale – Pompierii Militari Bistriţeni, care au sărbătorit, pe merit şi cu un frumos feedback, 80 de ani de existenţă în slujba comunităţii, cei care se dăruiesc trup şi suflet misiunii mobile de ajutorare şi salvare a cetăţenilor.
La Hotel Metropolis a avut loc, în 5 mai, o edificatoare manifestare dedicată acestui deosebit eveniment din viaţa pompierilor militari, la care au onorat cu prezenţa oficialităţile judeţene, locale, oaspeţi din Germania, foşti comandanţi şi inspectori şefi ai Grupului de Pompieri şi ISU „Bistriţa”, foşti angajaţi, reprezentanţi ai unităţilor din Garnizoana Bistriţa, mass media etc.
În deschiderea frumosului, necesarului şi utilului eveniment, col. dr. ing. Constantin Florea, inspector şef al ISU „Bistriţa” B-N, a salutat prezenţa distinşilor oaspeţi şi a mulţumit din suflet tuturor celor care au colaborat cu pompierii, foştilor comandanţi, organelor judeţene şi locale şi celor din Germania, care au fost, la bine şi la greu, alături de pompieri.
A fost proiectat un film documentar despre activitatea, rolul şi importanţa pompierilor militari bistriţeni.
În semn de recunoştinţă pentru colaborarea deosebită avută şi implicarea în activitatea pompierilor militari bistriţeni au fost oferite deosebite şi frumoase plachete şi Diplome de Excelenţă prefectului judeţului B-N – Ovidiu Frenţ, care a precizat că pompierii sunt mereu la datorie şi sunt un exemplu pozitiv, preşeditelui CJ B-N – Radu Moldovan, care a punctat faptul că instituţia este alături de pompieri, îi susţine şi sunt necesare eforturi pentru modernizarea şi dotarea cu utilaje performante. Toţi foştii comandanţi şi-au rememorat momentele deosebite trăite, elogiind eforturile pompierilor şi felicitându-i pe aceştia: col. (r.) Zaharia Vasile col. (r.) Ştefan Condrate.
Tot în acest cadru, reprezentanţii pompierilor din Germania – oraşul Herzogenrath au primit plachete, diplome, făcându-se schimbul de diplome şi simboluri ale pompierilor, reprezentantul german apreciind şi felicitând activitatea şi profesionismul pompierilor militari bistriţeni.
La rândul său, cdt. ISU B-N, col. dr. ing. Constantin Florea a primit Dimplome de Excelenţă pentru deosebita activitate şi profesionism din partea Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, fiind felicitaţi pentru această zi aniversară.
Profesionista Muzică Militară a Garnizoanei Bistriţa a susţinut un deosebit şi relevant concert de fanfară.
O zi de mare şi intensă emoţie, trăiri şi de o sensibilitate aparte.

.

Comentarii

05/05/17 21:08
Adrian Onofreiu

Bravo pompieri, mai ales...gradului ? Rus, purtător de ....ce ????

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]