9 mai. Ziua Coşbuc, în toate şcolile din Bistriţa-Năsăud. Camelia Tabără: Să fim la înălțimea momentului pe care îl sărbătorim!

Ziua de 9 mai va fi marcată, în toate şcolile de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, într-un mod aparte, dar unitar, fiind intitulată „Ziua Coşbuc”. Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a anunţat, în cadrul şedinţei cu directorii, că în acest an Ziua Europei va fi integrată în cadrul Centenarului.

„E anul în care spunem Europei şi prezentăm Europei valorile noastre, ni le căutăm, ni le consolidăm, ca să avem cu ce să mândrim când ieşim în lume. Consiliul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană au gândit pentru 9 mai „Ziua Coşbuc”, au finanţat broşurile care vor fi distribuite tuturor copiilor. Rugămintea mea este să fim la înălţimea momentului pe care îl sărbătorim”, a declarat prof. Camelia Tabără.

         Aurelia Dan, inspector şcolar de specialitate de consiliere şi activităţi educative, a prezentat modul în care va fi organizat momentul dedicat poetului George Coşbuc, la 100 de ani de la dispariţia sa,  în fiecare instituţie şcolară.

„Ziua de 9 mai o vom denumi semnificativ „Ziua Coşbuc” şi se va desfăşura după un scenariu a cărui formă detaliată o veţi primi săptămâna viitoare. Momentele culturale desfăşurate în ziua de 9 mai constau într-un un program cultural-artistic de maximum 20 minute, care va avea loc în pauza mare, pe care vă rugăm să o stabiliţi în intervalul 10.50 – 11.10. Scenariul acestui program este conceput de elevii care frecventează Cercul de creaţie al Palatului Copiilor Bistriţa, coordonaţi de prof. Ionela Nuşfelean. Al doilea moment este lansarea şi distribuirea broşurii „Sunt suflet în sufletul neamului meu”, realizat în comun de Consiliul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană”, a precizat Aurelia Dan.

Inspectorul școlar pentru activități educative le-a recomandat directorilor să organizeze evenimentul astfel încât să participe toţi elevii. „Se va începe cu o prezentare a lui George Coşbuc, apoi un mesaj al lui Coşbuc către popor sub forma unor îndemnuri ale publicistului, un moment artistic – recital, dramatizare sau piese muzicale din poezia lui Coşbuc, un moment interactiv „Poetul şi copiii”, un microrecital multilingv – o strofă dintr-o poezie de-a lui Coşbuc tradusă într-o limbă de circulaţie internaţioonală şi lansarea şi distribuirea broşurii pe fondul muzical al Odei Bucuriei”, a explicat inspectorul şcolar Aurelia Dan.

         Materiale video, fotografii vor încununa acest moment, ulterior urmând să fie realizat un colaj la nivel judeţean care va fi promovat de către organizatori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5