Absolvenţii de la Universitatea Tehnică au dat robele pentru costumul popular ! Preşedintele Radu Moldovan: Vreau să vă asigur de tot suportul meu în dezvoltarea vieții universitare în județul Bistrița-Năsăud

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a participat, alături de directorul Spitalului Judeţean, Mircea Gelu Buta, şi directorul Comelf, Dorin Stoian, la festivitatea de absolvire a promoției 2014, extensia Bistrița, a Universității Tehnice din Cluj-Napoca ( promoţie a Facultăţii Construcţii de Maşini, specializările: Maşini Unelte şi Sisteme de Producţie, Inginerie Economică Industrial şi Robotică şi a Facultăţii de Inginerie Electrică, specializarea Inginerie Medicală). Evenimentul a debutat cu o paradă de la sediul Universităţii de pe strada Albert Berger, pe pietonal, până la Teatrul de vară. De remarcat faptul că unii absolvenţi au preferat costumul popular în locul robelor, ceea ce este un lucru demn de felicitat. Într-o perioadă în care robele se poartă mai nou la grădiniţă şi la liceu ( lucruri ce ar trebui revizuite), să îmbraci haina de sărbătoare a strămoşilor, în semn de respect pentru identitatea naţională este lăudabil.
La festivitate, în Teatrul de vară, au fost sute de părinţi şi apropiaţi ai absolvenţilor, dar şi profesorii din Bistriţa şi Cluj, precum şi oficialităţi. Nu au lipsit cuvintele frumoase, intonarea imnului Gaudeamus, strigarea pentru ultima dată a catalogului, florile şi şedinţa foto, întru amintirea anilor de facultate.
“Astăzi am participat la un moment special, festivitatea de absolvire a promoției 2014 extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Vreau să îi felicit pe cei peste 100 de absolvenți și să le urez mult succes în profesie și în viață. Din postura administrativă, vreau să îi asigur atât pe ei, cât și conducerea Universității Tehnice de tot suportul meu în dezvoltarea vieții universitare în județul Bistrița-Năsăud” declară preşedintele Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5