În acest sfârşit de săptămână, Târgul breslelor moderne alimentare și meșteșugărești „Produs în Bistrița-Năsăud”, pe Pietonalul Liviu Rebreanu

Promovarea consumului de produse locale, dezvoltarea micilor afaceri, în special în domeniul agro-alimentar sau cel al meșteșugurilor și strategia „Din fermă în fruculiță” sunt temele cheie pe care le promovează Asociația Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, pentru a marca Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești.

Evenimentul central prin care este pusă în practică campania de promovare direct către consumator a produselor locale îl constituie Târgul brelselor moderne alimentare și meșteșugărești „Produs în Bistrița-Năsăud” organizat, cu sprijinul Primăriei municipiului Bistrița, în Piața Centrală și pe Pietonal, în perioada 7-9 octombrie 2022.

Începând din 2017, la data de 10 octombrie se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești pentru a încuraja producţia agro-alimentară naţională, produsele autohtone de calitate, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiţionale. Ediția din acest an a Zilei Produselor Agroalimentare stă sub mottotul „Bun pentru tine! Bun pentru fiecare! ”

Una dintre modalitățile cele mai eficiente prin care locuitorii municipiului Bistrița și ai județului Bistrița-Năsăud pot achiziționa, direct de la producători și meșteșugari, cele mai bune produse locale, naturale, realizate după metode, procedee sau, după caz, rețete tradiționale o constituie Târgurile marca „Produs în Bistrița-Năsăud”.

O ediție festivă, cu decoruri specifice de sezon, are loc în acest sfârșit de săptămână, în organizarea Asociației Produs în Bistrița-Năsăud, a Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Primăriei municipiului Bistrița și este denumită sugestiv „Pactul verde – Moștenirea lăsată urmașilor”.  

Evenimentul are loc în Piața Centrală și pe Pietonal și propune vizitatorilor standuri cu produse variate, de la legume și fructe, conserve din fructe și legume, specialități din carne și pește, brânzeturi tradiționale, produse de panficație și patiserie, produse apicole, vinuri din arealul viticol Lechința, bere artizanală și produse meșteșugărești, precum și oferta educațională a celor două licee cu specific agricol din județul nostru, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Beclean, care prezintă și rezultate concrete ale procesului educațional.

Un element inedit îl constituie lansarea proiectului „Adoptă un producător”, realizat împreună cu Rotary Club Bistrița Nosa – în contextul temei lunii octombrie „dezvoltarea economiei locale”, stabilită la nivelul Rotary International – și Centrul de voluntariat European al EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud, prin care vor fi transferate experiența, cunoștințele - în antreprenoriat sau competențe digitale, spre exemplu - creativitatea și entuziasmul unor membri/ tineri voluntari, către producători sau artizani locali ce doresc să participe la acest proiect.

Informații suplimentare: Elena-Maria Bărbos – Director executiv

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5