Nou record la Băile Figa:

În acestă vară, peste 100.000 de turişti au trecut pragul staţiunii

Au trecut aproape trei luni de la deschiderea oficială a celui de-al treilea sezon estival al staţiunii Băile Figa, şi succesul turistic al parcului balnear este unul de excepţie.
Amenajarea celor 15 hectare de teren pe care se întinde parcul balnear se bucură de aprecierile şi admiraţia tuturor celor care trec pragul parcului balnear de la Beclean.Toate spaţiile şi amenajările de aici au fost bine gândite, staţiunea oferind un loc perfect de relaxare, dar şi o oaza de sănătate, având în vedere că apele sărate şi nămolul de aici au proprietăţi asemănătoare cu cele de la Techirghiol.
Odinioară un loc mlăştinos populat doar de animale, parcul balnear a devenit o atracţie turistică remarcabilă, cu multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un centru spa, jacuzzi, saună, o piscină cu apă dulce şi alta cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol,o cascadă, un lac sărat şi un râu leneş, pe care turiştii pot pluti relaxant, pe colace şi barcuţe gonflabile. De asemenea, toboganele cu jet de apă au devenit unul din locurile favorite ale tuturor celor ce se bucură de vacanţe şi timp liber la Figa, copii şi adulţi savurând plini de energie şi bucurie aceste facilităţi de divertisment. De altfel, încă de la intrarea pe poarta tradiţională de lemn, adusă din Maramureş, turiştii sunt tentaţi să uite de toate grijile.De la poartă, musafirii au o vedere de ansamblu a întregului parc balnear. În stânga aleii principale se află terenurile de sport, locurile de joacă pentru copii, Râul Leneş, cu bazin şi tobogan acvatic, iar pe partea dreaptă, străjuiesc staţiunea uriaşele toboganele acvatice, plaja cu nisip şi piscina cu apă sărată. Jos, spre liziera pădurii, se află, într-un cadru natural deosebit, lacul sărat ,,Cerbul’’, şi ale trei plaje, una cu pietriş fin, una cu nisip şi una cu iarbă. În capătul aleii se află clădirea cu bazinul de apă dulce, centrul spa şi sala de fitness, iar alături - o terasă în stil rustic, unde turiştii se pot relaxa în voie. Peste tot, pe plajele cu nisip, pe plaja lacului sărat, pe gazonul artificial de la râul leneş, se găsesc şezlonguri, într-un număr mare, şi umbrele protectoare, astfel ca turiştii să aibă parte de cele mai confortabile condiţii.
Bazinul exterior cu apă dulce şi jacuzzi-ul exterior, oferă un spaţiu generos pentru toţi iubitorii înotului şi ai sporturilor acvatice. Piscina exterioară are dimensiunile de 30 metri/15 metri, cu o adâncime variabilă cuprinsă între 1,1 metri şi 1,8 metri şi prezintă o formă deosebită de cea standard, cu apă dulce încălzită. Piscina este prelungită cu un jacuzzi ataşat având o capacitate de 12 persoane. Apa caldă pentru această piscină este furnizată de un sistem cu 30 de panouri solare, montate pe o pantă însorită din cadrul staţiunii. În imediata vecinătate a acestui bazin cu apă dulce a fost construită şi o frumoasă saună, construcţia avînd forma unei căsuţe rustice, realizată integral din lemn.
De asemenea, un loc principal de atracţie al staţiunii Băile Figa îl constituie cele trei tobogane uriaşe şi cea de-a doua piscină cu apă dulce caldă, având lungimea de 18 metri, lăţimea de 15 metri şi adâncime cuprinsă între 0,8 metri şi 1,2 metri. Această piscină este locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice,care au în total cinci piste de alunecare pe apă. Toboganele pleacă de la o înălţime de peste 10 metri şi au diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri, pîna la 67 de metri. Pentru acest al doilea sistem de divertisment acvatic apa este fi încălzită de un grup termic cu 20 de panouri solare. Primul dintre tobogane, cel denumit Kamikaze, este o îmbinare de elemente galbene, şi oferă senzaţii tari, prin viteza foarte mare de alunecare. Al doilea tobogan, pe numele său Concurs, are trei piste de alunecare, două de culoarte albastră şi una de culoare albă, oferind posibilitatea de coborâre simultană pentru trei persoane. Cel de-al treilea tobogan, Spirala, este o îmbinare de elemente roşii şi albe, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, oferind amatorilor de adrenalină o glisare pe aproape 70 de metri lungime, până la piscina de colectare.
Dincolo de amenajarea peisagistică de excepţie, unde gazonul, florile, pietrele, lespezile şi alte decoruri rustice dau farmec şi culoare locului, turiştii pot petrece aici o zi fără a se plictisi vreo clipă. Pasionaţii de sport au acces la trei terenuri amenajate cu gazon sintetic, unul de fotbal şi două de tenis, dar şi la o sala de fitness aflată în interiorul centrului SPA. Tot în clădirea SPA, ridicată în mijlocul staţiunii, se găseşte o piscină cu apă dulce, încalzită la o temperatură optimă. În acelaşi spaţiu mai pot fi găsite două minibazine jacuzzi, două minibazine pentru copii,o saună, iar la etaj se află un cabinet medical, săli de masaj, sala de fitnes, un minibar şi un colţ cu masa de tenis şi o masa cu joc de fotbal. Bazinul cu apă sărată este amplasat în aer liber, fiind străjuit de terase unde se poate mânca şi se pot servi băuturi răcoritoare. Într-o altă zonă a staţiunii a fost amenajat rustic, cu împletituri din lemn şi băncuţe tot din lemn, un loc unde se pot vedea blocurile de sare, iar nămolul care se găseşte aici este perfect pentru a începe un tratament pentru ameliorarea afecţiunilor reumatice, ale sistemului nervos periferic, ale aparatului locomotor sau chiar afecţiuni ginecologice.
Tot în parcul balnear ,,Băile Figa,, copiii au la dispoziţie un parc de joacă generos, amenajat cu mobilier ecologic, din lemn, un parc de aventură, o tiroliană şi un labirint verde, din arbuşti de tuia, locuri în care cei mai mici vizitatori ai băilor se pot distra minunat. De asemenea staţiunea mai are amenajări cu locuri pentru picnic, o zonă cu un mic lac cu apă dulce, împrejmuit cu băncuţe şi cu un podeţ de lemn, pentru odihnă şi relaxare, precum şi alte pasaje şi podeţe rustice, care asigură vizitarea orcărui punct al parcului balnear. De remarcat este şi punctul de belvedere, unde a fost amenajată o cascadă artificială, loc din care poate fi admirat întregul parc balnear, precum şi împrejurimile împădurite ce înconjoară zona, care oferă un decor natural deosebit acestor locuri frumoase.
Băile Figa sunt administrate de către Primaria oraşului Beclean, care are noi proiecte continuare a extinderii parcului balnear cu Aqualandul, în urma succesului extraordinar de care se bucură zona de la inaugurare până acum. După ce sute de mii de turişti din toate colţurile ţării au petrecut momente de odihnă şi relaxare aici în primii doi ani de funcţionare ai Parcului Balnear de lângă oraşul Beclean, iată că şi în acest an, renumele de care se bucură deja staţiunea Băile Figa a adus, în cele aproape trei luni care au trecut de la deschiderea sezonului estival şi de la inaugurarea noilor amenajări de la Figa, peste 100.000 de turişti, care au vizitat parcul balnear şi oraşul Beclean, bucurându-se de amenajările staţiunii şi petrecând aici clipe de neuitat. Toţi aceşti oaspeţi ai meleagurilor beclenare confirmă încă o dată reuşita deosebită a transformării Becleanului într-un important centru de atracţie turistică al judeţului şi al întegii Transilvanii, iar afluenţa continuă şi numeroasă de turişti care vin aici din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate sunt o bucurie nemărginită pentru conducerea administraţiei locale, care a depus eforturi deosebite pentru a putea materializa acest proiect care a schimbat total destinul oraşului Beclean, transformând aceste frumoase meleaguri într-o importantă destinaţie turistică a României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5