Acorduri muzicale la Catedrală

Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc" şi Protopopiatul Ortodox Bistriţa, au organizat la Catedrala "Intrarea Maicii Domnului în Biserică", păstorită de preoţii Alexandru Vidican, Nicolae Feier, Vasile Beni şi Iosif Sabău, un concert de muzică clasică.

După vecernia de duminică, în faţa credincioşilor, prezenţi în număr mare, concertul susţinut de violonistul Florin Vlad, acompaniat de pianistul Cristian Lepădatu, tenorul Florin Ormenişan şi pianista americană Patricia Brady-Tensig, a fost un dar pentru Noul An. Directorul Centrului Cultural Municipal, dr. Dorel Cosma, ne spune că este a doua acţiune de acest gen realizată de instituţia pe care o coordonează.

Având contract în SUA, tenorul Florin Ormenişan, născut la noi în judeţ, fiu de preot, originar din Orheiul Bistriţei, s-a bucurat de aprecierea publicului bistriţean, alături de Patricia Brady Danzig, o solistă îndrăgită de publicul din România. Centul Cultural doreşte să extindă concertele cu muzică clasică în toate bisericile din municipiu, indiferent de cult, dar şi în judeţ. Următorul concert este programat la Catedrala Ortodoxă din centrul Năsăudului. Concertul de duminică a fost o reuşită, fapt confirmat şi de primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, care apreciază muzica de calitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]