Activități de informare și prevenire ale poliţiştilor, la Băile Figa

În cadrul campaniei de informare și prevenire ”Vacanță în siguranță”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Beclean au desfășurat joi activități de informare, conștientizare a populației și prevenire a furturilor, a delincvenței juvenile, a traficului de persoane, precum și a consumului și traficului ilicit de droguri, pe perioada verii, în stațiunea ”Băile Figa”, din orașul Beclean.

"Totodată, la aceste activități, desfășurate în stațiunea ”Băile Figa”au participat și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Bistrița-Năsăud. În cadrul activităților, polițiștii au purtat discuții interactive cu turiștii prezenți în stațiune, axându-se pe teme privind prevenirea și combaterea furturilor din locuință, buzunare, genți, poșete, combaterea traficului de persoane (modul de abordare a persoanelor vulnerabile, medii vulnerabile). De asemenea, tinerii au fost informați cu privire la consecințele la care se expun în cazul consumului de droguri, a substanțelor psihoactive, la efectele negative pe care acestea le au asupra sănătății fizice și psihice și la pedeapsa pe care o riscă persoana care consumă și face trafic ilicit de droguri.

Polițiștii de la prevenire au discutat și cu copiii, abordând teme precum joaca în siguranță, siguranța pe internet, respectarea regulilor de circulație în calitate de pieton sau biciclist, alegerea cu grijă a locurilor de joacă, teme care i-au determinat să devină atenți și receptivi la sfaturile polițiștilor", se arată în comunicatul IPJ BN.

Cu ocazia acestor activități au fost diseminate pliante, flyere, afișe persoanelor din stațiune, ținându-se cont de categoria de vârstă, de tipul de probleme identificate, acestea primind de asemenea recomandări și sfaturi utile de la polițiști.

 

             

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]