Activităţi frumoase la Reteag

În 21 Decembrie 2011,la clasele mici ale Şcolii “Ion Pop Reteganul”-Reteag,BN- a venit Moşul ,prin grija Comitetului de părinţi, făcându-le prichindeilor bucuria de care nu trebuie lipsiţi copiii. Apoi, în cadrul Protocolului de colaborare cu Biserica ,reprezentanţii Şcolii din Reteag (elevi în minunate costume naţionale), însoţiţi de profesorul de religie , au colindat înaltele feţe bisericeşti aflate la Conferinţă din Beclean. Pe lângă celelalte lucruri folositoare învăţate, elevii şcolii noastre dovedesc că ştiu să păstreze vie tradiţia românească şi valorile acesteia.

În 22 Decembrie , 15 elevi ai Scolii din Reteag au colindat Primăria cea nouă din localitate (comuna Petru Rareş). Au fost întâmpinaţi cu drag, au primit un cadou şi au vizitat o construcţie arhitectonică realizată anume pentru mileniul trei,adică pentru ei . Sperăm că unii dintre aceşti copii îşi vor desfăşura activitatea aici, poate ca viitori consileri preocupaţi de prosperitatea comunei .

În CDI ,la Şcoala cls.V-VIII s-a realizat o mică expoziţie cu felicitările de Crăciun primite de la şcoli europene cu care colaborăm…în cadrul Proiectului “Orizonturi Noi”

. O plăcută surpriză a fost şi sosirea unui pachet din Japonia cu o inimă mare a prieteniei şi dulciuri ..Suntem parteneri cu o scoala din Osaka cu care construim un Blog al Prieteniei Durabile. După timpul frumos petrecut împreună la şcoală, colindând împreună cu cadrele didactice, elevii şi-au amintit de datoria pe care o au faţă de cel al cărui nume este purtat cu cinste de şcoala din Reteag. Părintele paroh s-a alăturat cadrelor didactice însoţitoare şi elevii şi-au prezentat repertoriul de colinzi la Casa memorială a lui Ion Pop Reteganul. Doamna muzeograf Florea Aurelia ne-a invitat să organizăm o zi a lecturii “Poveştilor Ardeleneşti” în Casa autorului lor, unul din lucrurile planificate pentru “Şcoala Altfel”

.

Din Reteag, dorim tuturor Sărbători fericite ! Poze şi gânduri: Prof.Ovidiu Bocşa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5