Administrator bistriţean cercetat pentru un prejudiciu de peste 82 milioane euro

Administratorul firmei SASQUATCH IMPEX, Gabriel Gheorghe Epure, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a prejudiciat bugetul de stat cu peste 82 milioane euro. Dosarul a fost înaintat spre judecare în luna decembrie 2011 la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit comunicatului DNA, în sarcina bărbatului s-au reţinut infracţiunile de evaziune fiscală şi infracţiunea de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

În fapt, “în perioada 2006 – 2009, S.C. SASQUATCH IMPEX S.R.L, prin inculpatul Epure Gabriel Gheorghe, a declarat organelor fiscale operaţiuni comerciale interne şi intracomunitare fictive în baza cărora a solicitat decontarea taxei pe valoarea adăugată şi a înregistrat în contabilitate cheltuieli pentru care nu există documente justificative”, se arată în comunicatul DNA. Prin acest mod, Gabriel Gheorghe Epure a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 306.027.995 lei (echivalentul a aproximativ 82.103.343 euro), reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozit pe profit şi majorări şi penalităţi.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut şi faptul că “în cursul anilor 2003 – 2009, inculpatul Epure Gabriel Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator al S.C. SASQUATCH IMPEX S.R.L., după ce a fost somat de mai multe ori, a refuzat în mod nejustificat să prezinte organelor fiscale competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale”. Mai mult, în iunie 2008, administratorul a declarat la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti un sediu fictiv al societăţii sale cu consecinţa sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar – contabile.

Pentru că nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului, iar firma sa este inactivă, nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube.

Comentarii

04/01/12 13:55
cine cunoaste

Asta o cred domnii procurori si eventual alti prosti care nu stiu nici macar cat face 2 + 2 . O asemenea aberatie numai din gura unor prosti poate sa iasa . Operatiunile efectuate pe societatea in cauza sunt fie neimpozabile fie scutite fara drept de deducere . ( asta pentru cunoscatori , cine stie si cunoaste ) , dare se pare ca domnii anchetatori nu au asemenea cunostinte .

Cum este posibil sa trimiti pe cineva in judecata cu asemenea prejudiciu fara o expertiza contabila, fara a audia persoanele angajate la societatea in cauza .
Mai mult dupa cum se pare in aceasta tara nu stie mana stanga ce face cea dreapta , adica documentele solicitate de catre anchetatori au fost ridicate cu ocazia a doua perchezitii domiciliare si de la sediul societatii in cauza de catre stimabilul domn Petrica Isopescu , caruia se datoreaza si aceasta ancheta reusita .

In aceasta situatie ne putem intreba din ce motiv este nejustificat refuzul de a prezenta documente la control . Oare au urmat toate procedurile legale ?
Ne putem intreba daca documentele ridicate cu ocazia perchezitiilor din data de 02.07.2009 si 10.11.2009 au ajuns la anchetatorii din cadrul DNA .
Daca nu inseamna ca domnul Petrica Isopescu este responsabil pentru situatia create si drept urmare bun de plata .
Suntem convinsi ca judecatorii vor face cercetarile in mod corect

Speram ca judecatorii vor dispune o expertiza contabila judiciara si se va dovedii pana la urma ca totul a fost o cacealma si cei adevarat responsabili pentru o asemenea tampenie vor fii trasi la raspundere .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5