Adrian Liviu Mănarcă, lansare de carte la Complexul Muzeal

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a găzduit lansarea volumului „Istoria adevărată este scrisă numai de popor”, semnat de senior-editorul Adrian Liviu Mănarcă.
Evenimentul a fost deschis de managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş, care le-a urat tuturor bun venit în locul în care istoria se păstrează cel mai bine în judeţul nostru. Moderator a fost scriitorul Menuţ Maximinian, care a vorbit despre jurnalistul Adrian Mănarcă, mulţi ani director la Răsunetul.
„Avem atâtea elemente care au repere dinamice. În acest volum avem nume care dau garanţie calităţii. Sunt convins că va stârni şi discuţii care vor activa spiritul, ceea ce este un lucru bun”, a spus, printre altele, Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, care a susţinut o lecţie de istorie literară a ultimului secol.
La rândul lui, col. (rez.) Ioan Cordovan a vorbit despre importanţa Clubului pentru Neam şi Ţară „Regăsirea Daciei”, care a avut peste 120 de întâlniri şi în care Adrian Mănarcă a vorbit de atâtea ori despre istoria românilor, concluzia acestui fiind că este o carte „frumoasă şi bogată în conţinut”.
Directorul Editurii Solon, Radu Barna, a vorbit despre proiectul apariţiei cărţii sub egida Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Protopopul Alexandru Vidican a vorbit despre Armată şi Biserică” cei doi plămâni prin care respiră neamul românesc”, descriind cartea lui Adrian Mănarcă drept o „Biblie a poporului din Ardeal”. Cuvinte deosebite au rostit şi părintele Nicolae Feier şi istoricul Adrian Onofreiu, prezenţi cu materiale şi în volum.
„Noi uităm să spunem multe lucruri din istoria noastră copiilor, să-i învăţăm să-şi cunoască neamul, limba. Manualele actuale sunt puţin întortocheate. Noi nu trebuie să ne ferim de adevăr. Volumul cuprinde o istorie a neamului nostru”, a spus jurnalistul Adrian Mănarcă.
Momentele muzicale au fost aduse de Cornelia Horobeţ, iar la final toţi cei prezenţi au primit autografe din partea autorului.
În sala de festivităţi a Complexului Muzeal au fost prezente personalităţi ale judeţului, amintind aici pe doctor în fizică Lidia Purghel, deținătoarea Premiului Academiei Române ,fostul preşedinte CJ – Gheorghe Marinescu, foştii prefecţi Grigore Rus şi Viorel Pupeză, Constantin Sănduţă - fostul şef al DJTS, Nicolae Gălăţean – fost director CJC, primarul Ioan Bob din Şintereag ş.a.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]