A adus sărbătoarea în sufletele românilor: Loredana, Măruţă, Esca, Dragoş Pătraru i-au purtat creaţiile. Vezi ce a făcut Virginia Linul de Ziua Naţională

Ziua Naţională a adus la televiziunile centrale vedete îmbrăcate în costumul naţional. Spre bucuria noastră, mare parte dintre acestea au purtat ţinute din Ţara Năsăudului. Trustul Pro TV şi-a îmbrăcat vedetele în creaţiile Virginiei Linul, de la Elena Lasconi, Andreea Esca, Măruţă, Andra la Neti Sandu, dar şi Loredana Groza, în cadrul emisiunii „Vocea României”, au avut bucuria de a purta frumoasele straie năsăudene. Şi deputatul Doina Pană a fost la parada militară din Bistriţa într-un cojoc din LinIA Traditionala. De asemenea, colaborator vechi al Virginiei Linul, Marin Barbu, cunoscut sub numele de nea Marin, a promovat şi el creaţiile năsăudene. În prag de zi naţională, casa Virginiei Linul a fost vizitată de cunoscutul realizator Dragoş Pătraru de la TVR 1, emisiunea „Starea naţiei”. Pătraru a îmbrăcat straiele româneşti, inclusiv celebrul clop cu pană de păun, şi a fost colindat de grupul „Flori dumitrene”. O parte din frumuseţile văzute la Salva vor fi prezentate în cadrul emisiunii de la Televiziunea Română, de altfel realizatorul primind şi o cămaşă năsăudeană de care s-a bucurat foarte mult.
Virginia Linul a sărbătorit Ziua Naţională într-un mod aparte, printr-un ritual străbun, acela al tăierii porcului. „Am gătit de toate, de la cârnaţi la caltaboşi, jumări, astfel încât cămara este plină pentru sărbătorile de iarnă. Uşa casei mele este deschisă şi aştept cu drag colindătorii”, ne-a declarat Virginia Linul.
Nu este puţin lucu ca vedetele televiziunilor să treacă pragul unui atelier năsăudean şi să fie încântate să poarte şi să promoveze portul popular străbun.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]