Afară-i toamnă”… Eminesciană

Pe data de 15 noiembrie, la ora 15:15,  grupa de Poezia Credinței de la Palatul Copiilor Bistrița a aprins candele galbene și roșii la bustul Poetului Nepereche. Proiectul „Prietenii lui Eminescu”, inițiat de scriitorul Mircea Gelu Buta, a fost trăit, lunar, în acest an, de elevii Palatului, ca un gest de recunoștință adus Poetului Național, în anul Centenarului Marii Uniri.

Și elevii și trecătorii au primit crenguțe cu versuri din poezia eminesciană „Afară-i toamnă”, cu provocarea de a interpreta, după emoțiile transmise, versul „primit” de la Poet. Ne bucurăm că în acest proiect au dat o mână de ajutor și profesoarele Mioara Moldovan și Viorica Bălan! Chiar și ploaia s-a oprit văzând devotamentul micilor Eminescieni!

„Prin Versul Visez la basmul vechiu al zânei Dochii, Eminescu îmi spune să citesc mai mult!”, exclamă Ana Ciobanu. Ionela-Silvia Nușfelean consideră că, prin cuvintele „Să stai visând la foc, de somn să picuri”, Poetul îi dă încuviințarea unui răgaz.

„Candelele aprinse mi se păreau desprinse dintr-un roman. Simțeam frigul cum îmi îmbrățișează spatele fără blândețe. Dar totuși, era un moment de reculegere, plin de gânduri, foarte emoționant!”, ne spune Oana Valentina Beudean.  

Trebuie să ne amintim că Eminescu nu va pieri niciodată, datorită poeziilor lui. Și de Luminație, Prietenii Poetului i-au fost pe-aproape cu crizanteme și lumini.

 

 

Ioana Nectaria Bălan, clasa a V-a

Poezia Credinței, Palatul Copiilor Bistrița

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]