Ai avut accident cu victimă? Anunţă Poliţia!

Şoferii care cred că “o dau la pace” cu victimele accidentelor produse de ei se înşeală amarnic. Chiar dacă pe moment pare că s-au înţeles, ulterior apar problemele. Înţelegerea amiabilă nu funcţionează când din accident au rezultat victime, ci doar atunci când s-au produs numai pagube materiale.

Aşa s-a întâmplat joi dimineaţa, când maşina condusă de Alexandru P. (24 ani) din Susenii Bâgăului, l-a lovit pe Dumitru P. (21 ani) din Budacu de Jos. Accidentul s-a petrecut pe o trcere pentru pietoni, semnalizatăî şi marcată corespunzător, de pe Bulevardul Independenţei. “După producerea accidentului, conducătorul auto a transportat victima la domiciliul ei, deoarece aceasta a refuzat să fie transportată la vreo unitate medicală şi participanţii nu au anunţat Poliţia despre eveniment. La ora 08.50, acuzând dureri, victima a solicitat ambulanţa şi a sesizat evenimentul”, explică subinspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Astfel că ceea ce părea a fi o înţelegere s-a finalizat cu deschiderea unui dosar penal atât pentru vătămare corporală diin culpă, cât şi pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

“În cazul unui accident în urma căruia o persoană a suferit leziuni corporale ușoare, persoanele implicate în accident au obligaţia de a sesiza Poliţia de îndată. Sesizarea se poate face prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sau prin apelarea directă a următoarelor numere de telefon, în funcţie de locul producerii: Poliţia Bistriţa- 0263/203012; Poliţia Năsăud - 0263/361283; Poliţia Beclean - 0263/343947; Poliţia Sângeorz-Băi - 0263/370212. Astfel, un echipaj de poliţie se va deplasa la faţa locului pentru a lua măsurile ce se impun conform atribuţiilor conferite prin lege”, avertizează purtătorul de cuvânt al IPJ BN. Sesizarea ulterioară, după trecerea unei perioade considerabile de timp (de la câteva ore până la zile) de la producerea accidentului rutier, îngreunează cercetările. De altfel, numărul unic de urgenţă 112 se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate, în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]