Aida Crețiu de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud, cu 9,92, are prima medie din județ pentru colegiile militare și a șasea la nivel național! 12 elevi din Bistrița-Năsăud, admiși la Câmpulung Moldovenesc, Alba Iulia, Craiova și Constanța!

Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale repartizării în liceele militare, pe admitere.edu.ro. Listele cu elevii admiși în liceele militare cuprind mediile de admitere și colegiile la care au fost repartizați. Există 5 colegii naționale militare în România: Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza; Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc; Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova; Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța. 

În aceste vremuri tulburi, este de admirat drumul asumat de acești adolescenți. Le dorim mult succes celor care vor îmbrăca uniforma militară!

Cea mai mare medie pentru colegiile militare, dintre candidații din Bistrița-Năsăud, a fost obținută de un elev de la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud, care cu media 9,92, a optat pentru Colegiul Național Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc. Este vorba despre Aida Crețiu, o elevă de 10 în cei patru ani de gimnaziu, care a obținut nota 10 la testarea cunoștințelor și 9,55 la Evaluarea națională. Felicitări!

Cu 9,71, un elev de la Colegiul National "Andrei Mureșanu" a optat pentru Alba Iulia.

A treia medie obținută de un elev din județul nostru este 9,37 și aparține unul absolvent de la Liceul Tehnologic "Florian Porcius" Rodna, care a ales Câmpulung Moldovenesc.

Cu media finală 8,91, un elev de la Școala Gimnazială Tureac a fost admis la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc.

Tot la Câmpulung Moldovenesc a intrat și un elev de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița, cu media 8,87.

De la Școala Gimnazială "Lucian Blaga' Bistrita, cu media 8,45, un elev a fost admis la Alba Iulia.

Cu media 8,34, un absolvent de la Gimnazială nr. 1 Bistrița a fost declarat admis la Alba Iulia.

Tot la Alba Iulia au fost admiși un elev de la Școala Gimnazială 'Ștefan cel Mare", cu media 8,28, dar și un absolvent de la Școala Gimnazială "Avram Iancu", cu media 8,19.

La Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova va învăța un elev de la Școala Gimnazială "Artemiu Publiu Alexi", repartizat cu media finală 8,08, dar și un absolvent de la Liceul Teoretic "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului, admis cu 8,04.

La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța a fost repartizat un elev de la Colegiul Național "Andrei Mureșanu" cu media 7,93.

Alți 16 elevi nu au reușit să intre la un colegiu militar din țară și vor opta pentru licee civile.

***

Admiterea în colegiile naționale militare, pentru anul scolar 2022 – 2023, se desfașoară (conform Metodologiei D.G.M.R.U.3/2021 şi Calendarului admiterii DGMRU 22/2021) în două etape: suţinerea unui test de verificare a cunoştintelor (27.05.2022) şi repartizarea computerizată prin aplicația Ministerului Educației (ADLIC), în ordine strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita numărului de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Proba scrisă a fost de 3 ore și a constat în susţinerea unei probe de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică (10 itemi Algebră+10 itemi Geometrie) și Limba şi literatura română (10 itemi).

MEDIA FINALĂ DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA=0,2 x MA+0,8 x NP

unde:

MFA= media finală de admitere

MA=media de admitere calculată potrivit formulei stabilite în anexa 2 la Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării  privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, nr. 5457/2020

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

NP= nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5