AJOFM Bistriţa – Năsăud caută specialişti în formarea profesională a adulţilor în domeniul ocupaţional “turism şi alimentaţie publică”

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud intenţionează să se reautorizeze ca furnizor de formare profesională pentru ocupaţiile de “bucătar”, şi “ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie”. În acest sens, A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud caută formatori pentru pregătirea teoretică şi practică la aceste programe de formare profesională, cât şi evaluatori şi examinatori care participă la evaluarea furnizorilor de formare profesională a adulţilor şi la certificarea absolvenţilor programelor de formare profesională a adulţilor, precizează directorul executiv Otilia Râpan.

Specialiştii trebuie să aibă o pregătire specifică formarii profesionale a adulţilor şi de specialitate din domeniul ocupaţional “turism şi alimentaţie publică”.

Poate fi formator la cursurile organizate de un furnizor de formare profesională autorizat conform prevederilor OG nr.129/2000 privind formarea profesională a adulţilor cu modificările şi completările ulterioare, persoana care face dovada pregătirii psiho-pedagogice şi pregătirii profesionale de specialitate, după cum urmează:

-Dovada pregătirii psiho-pedagogice de specialitate se face prin unul din următoarele documente:

Certificat de absolvire pentru ocupaţia “formator”; Certificat de absolvire pentru ocupaţia “formator de formatori”; Certificat de absolvire sau certificat de competenţe profesionale obţinut într-un stat membru UE; Diploma de “master” în domeniul educaţiei adulţilor sau al formării formatorilor; Adeverinţa prin care se dovedeşte că profesează într-o funcţie didactică la nivelul învăţământului liceal, vocaţional, profesional şi tehnic; Adeverinţă din care să reiasa că a absolvit un modul de competenţe psiho-pedagogice;

-Dovada pregătirii profesionale de specialitate se face prin unul din următoarele documente: Diploma de licenţa sau echivalent în specialitatea susţinută;  Diploma de master/doctor în domeniul solicitat; Cursuri post-universitare în specializarea pe care solicită să o susţină şi experientă profesională de minim 2 ani; Diploma/certificate de calificare în specializarea solicitată şi experienţă profesională de minim 3 ani; Pentru cadrele didactice, atestarea nu este necesară pentru disciplinele pe care le predau în sistemul de învăţământ;

Evaluatorii şi examinatorii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

studii superioare; pregătire şi experienţă în legatură directă cu ocupaţiile de “bucătar” şi “ospătar”; experienţă în evaluarea de competenţe profesionale sau examinarea absolvenţilor unor programe de formare; deţinerea certificatului de absolvire cu recunoaştere naţională pentru ocupaţia “evaluator de competenţe profesionale” sau “evaluator în sistemul formării profesionale continue”.

"Invităm toate persoanele interesate să devină specialişti pentru programele de formare profesională de “bucătar” şi “ospătar” organizate de către A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud, să se adreseze instituţiei noastre din Bistriţa, strada Gării, nr.2-4, tel.0263-236296", menţionează directorul executiv Otilia Râpan. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5