Al treilea an de Erasmus + pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Năsăud !

Turcia, orașul Ușak a fost gazda unei mobilități Erasmus + în perioada 5-10 noiembrie 2017. Din partea partenerului din România, la această mobilitate au luat parte: directorul școlii Gimnaziale, prof. Secheli Mărioara, cadrele didactice Mureșan Adela, Cira Ioana și Rus Ioana, alături de elevii Rus Sofia și Rus Gabriel. Mobilitatea C 3/C 10 din cadrul proiectului Erasmus + MMIMPE, care s-a derulat în Ușak, Turcia și a avut ca și participanți cadre didactice și părinți din țările partenere ale proiectului: Grecia, Portugalia, Italia, Polonia, Turcia și România.
Echipa Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” a avut ocazia să participe activ la implementarea programului țării gazde, un program interesant pe care îl redăm mai jos:
“Luni, 6 noiembrie 2017, gazdele și-au întâmpinat oaspeții cu un moment artistic prezentat de elevii școlii, iar domnul director Yașar Battal a adresat câteva cuvinte partenerilor din celelalte țări. A fost vizitată școala, în special sălile de clasă și laboratoarele, dar și grădinița. Atât profesorii cât și părinții au participat la un workshop susținut de Ceyhun Uzun pe tema ,,Inteligențe multiple – Activități”. În acest timp, elevii s-au bucurat de un workshop susținut de Evrim cu tema ,,Tehnica ebru”. Ziua s-a încheiat cu întâlnirea cu primarul orașului Ușak.
Marți, 7 noiembrie 2017, elevii din țările partenere au asistat la ore, alături de elevii turci, iar apoi au participat la workshop-ul susținut de Ceyhun Uzun pe aceeași temă ca și cadrele didactice în ziua precedentă. Profesorii, dar și elevii au participat la workshop-ul prezentat de Beatriz Serano. În aceeași zi, partenerii au vizitat Muzeul istoric al orașului Ușak, Muzeul de covoare și Muzeul de arheologie.
Miercuri, 8 noiembrie 2017, a fost ziua în care partenerii și-au prezentat școlile, zona/orașul, dar și cântece tradiționale, reprezentative pentru țara lor. Coordonatorii s-au întâlnit pentru a stabili detaliile următoarei întâlniri și pentru a planifica activitățile pentru ultimul an. Ziua s-a încheiat cu o vizită la vechiul oraș Blaundus și la Ulubey Kanyon.
Joi, 9 noiembrie 2017, după activitățile specific de învățare, toți participanții la proiect au vizitat orașul Sirince (Izmir), orașul antic Efes și casa în care se presupune că și-a trăit ultimii ani din viață Fecioara Maria.
Mobilitatea s-a încheiat vineri, 10 noiembrie 2017, cu oferirea certificatelor și evaluarea sesiunii. Pentru elevi și cadre didactice a fost o experiență de neuitat, au fost prezentate concluziile întâlnirii”.
Profesor Mureșan Adela Gabriela.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5