Alegerea corecta a unui DVR

DVR-ul este inima sistemului de supraveghere si este componenta care poate decide calitatea imaginilor furnizate de monitor, telefon sau laptop. Alegerea unui DVR poate sa fie destul de complicata, in conditiile in care este o piesa complexa si nu tocmai ieftina.

Totusi, daca se tine cont de o serie de elemente, DVR-ul ales se poate dovedi unul cat se poate de eficient si poate asigura o supraveghere video clara si corecta. Care sunt principalele elemente ce conteaza la alegerea DVR-ului?

Numarul de canale. Se poate opta pentru un DVR 4 canale, DVR 8 canale sau chiar cu 16 sau 32 de canale. Decizia trebuie sa fie luata in functie de spatiul de urmeaza a fi supravegheat si de numarul de camere de supraveghere din sistem. In cazul in care se alege un DVR cu mai putine canale decat cele necesare, un upgrade este destul de dificil si s-ar putea sa fie necesar un sistem DVR.

Rezolutia oferita. Foarte multi cumparatori iau in considerare doar rezolutia camerelor, insa la fel de importanta este si rezolutia oferita de DVR. Un buget restrans si o supraveghere care nu are nevoie de foarte multe detalii poate sa se muleze pe sisteme DVR cu rezolutie HD, de 1280 x 720 pixeli. Aceasta rezolutie ofera o calitate suficient de mare, fara a solicita un buget urias. Pentru o calitate mai buna se pot alege si rezolutii Full HD sau chiar ultra HD.

Important! DVR-ul ales trebuie sa ofere aceeasi rezolutie pe toate canalele, pentru o eficienta maxima. Exista si variante care ofera rezolutie de 1080p pentru primele canale si rezolutii ceva mai mici pentru urmatoarele.

Numarul de cadre pe secunda. Un alt detaliu important este numarul de cadre pe secunda. O redare in timp real presupune nu mai putin de 25 de cadre pe secunda, care se noteaza cu fps. Si aici exista posibilitatea unei induceri in eroare, in conditiile in care in specificatiile tehnice se precizeaza numarul total de cadre pe secunda. Un DVR cu 4 canale care dispune de 100 de fps va avea 25 de fps pentru fiecare canal.

Capacitatea de stocare. Nu in ultimul rand, este important ca DVR-ul sa poata stoca o cantitate cat mai mare de informatii. In functie de numarul de camere si de rezolutia la care se face inregistrarea, capacitatea trebuie sa fie mai mare. Din fericire, exista HDD-uri din ce in ce mai atractive din acest punct de vedere, care nu costa mult si pot fi cumparate de pe site-uri dedicate supravegherii, precum www.comenzi.ro.

 

DVR-urile moderne ofera si o multime de functii care pot sa contribuie la decizia de cumparare. De la detectia la miscare, pana la inregistrarea audio, toate sunt detalii care conteaza si care pot spori eficienta unui astfel de produs.

Cu ajutorul unui DVR foarte bine dotat, se poate obtine inclusiv un sistem de alarma performant, care sa avertizeze ori de cate ori cineva necunoscut patrunde in zona supravegheata.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]