Alegeri prezidențiale în siguranță! Peste 900 de angajaţi MAI din Bistriţa-Năsăud, angrenaţi în misiuni

Aproape 900 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenați, în județul Bistriţa-Năsăud, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru protecția secțiilor de votare, pe timpul ”Alegerilor Prezidențiale 2019”, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

 

Astfel, pentru buna-desfăşurare a procesului electoral, peste 600 de poliţişti, jandarmi și pompieri vor fi angrenaţi în misiuni de pază a celor 313 secţii de votare constituite în județul Bistrița-Năsăud.

 

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea incidentelor electorale, aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

 

În acest sens, misiunile jandarmilor și polițiștilor încep de mâine, 9 noiembrie, cu asigurarea protecţiei transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale utilizate în timpul votării, către sediile primăriilor și secțiile de vot de pe raza municipiului Bistrița.

 

Totodată, în duminica alegerilor, 230 de poliţişti și jandarmi se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, sunt constituite echipe operative vor acţiona, conform competenţelor și din care fac parte peste 40 de poliţişti.

 

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5