Alegerile de la Camera Agricolă, suspendate până la modificarea legii în domeniu

Comitetul de Iniţiativă pentru alegeri în Camera Agricolă a judeţului Bistriţa-Năsăud a decis, în unanimitate, suspendarea acţiunii electorale pentru alegerea Colegiului Judeţean. Scrutinul ar fi trebuit să aibă loc duminică, 24 noiembrie, pentru desemnarea celor 25 membri ai Colegiului Judeţean al Camerei pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.

Decizia a fost motivată de lipsa surselor de finanţare a acţiunilor referitoare la editarea listelor electorale, a buletinelor de vot, ştampilelor necesare, dar şi a stimulării personalului implicat în organizarea şi desfăşurarea procesului electoral. În plus, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a precizat clar, printr-o adresă, că nu finanţează acest demers electoral. Hotărârea Comitetului prezidat de Alexandru Pugna – vicepreşedinte C.J. B-N, a ţinut cont şi de faptul că au fost înregistrare doar 16 candidaturi pentru acest colegiu, acesta fiind legal constituit cu 25 membri.

Este pentru a patra oară când în Bistriţa-Năsăud se amână aceste alegeri, după ce iniţial trebuiau organizate în 6 octombrie 2012, 21 octombrie 2012, aprilie 2013. Doar câteva judeţe din ţară au reuşit să-şi constituie aceste Camere Agricole ca entităţi private de tip ONG. Dezinteresul celor implicaţi în domeniul agricol – de la a la z – vine şi pe fondul funcţionării Camerei Agricole judeţene Bistriţa-Năsăud, instituţie publică reorganizată în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi în coordonarea tehnică a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Comentarii

20/11/13 14:29
Vizitator

Indolenta, impotenta, nepasare sau prostie din partea celor care conduc destinele agriculturii, cand vine vorba de camerele agricole. Fiindca tot vine craciunul, in loc de comentariu cel mai bine se potrivesc versurile lui Tudor Gheorghe din cantecul "Vin Colindatorii":

Vin colindatorii, cum veneau odata,
Sa colinde-n seara asta minunata
Dar lii gura-i arsa si lis ochii-n lacrimi
Prea degeaba sange, prea degeaba patimi,

Gazdelor crestine sa- i primiti in casa
Si cum se cuvine sa-i poftiti la masa
Nii trimite sfantul sa ne-'ncerce mila
Domnii mari de astazi sa-si deschida vila

Sovaielnic pasu, mainile plapande
Tremurat lii glasu ,nu stiu sa colinde
Daca stau la poarta si nu zic nimica
Domnilor de astazi sa va apuce frica

Muta-i intrebarea ce rasuna afara,
Am murit degeaba, ce-ati facut din tara
Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse
Pe la porti straine, ce ne stau inchise .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5