Alexandru Câţcăuan, donaţie de carte pentru Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa-Năsăud, Alexandru Câţcăuan, a fost prezent, alături de scriitorul Cornel Udrea, prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea, rectorul Universităţii Ecologice Bucureşti şi lect. univ. dr. Adelina Duţu de la aceeaşi universitate, într-o vizită oficială la Institutul de Cultură a Românilor din Voivodina. Înfiinţat în 2008 de Adunarea Provinciei Autonome Voivodina, având ca fondatori Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Republica Serbia şi Consiliul Executiv al Voivodinei, Institutul este promotor al cercetărilor ştiinţifice, al activităţilor şi proiectelor de promovare şi dezvoltare a culturii şi artei, a ştiinţei şi limbii române pe teritoriul Provinciei Autonome Voivodina.
Delegaţia a fost primită de directorul institutului, prof. Todor Ursu, care a făcut un scurt bilanţ al instituţiei, despre preocupările acesteia şi despre modul în care colaborează cu Guvernul autonom al Voivodinei. Pentru că, în curând, Institutul se va muta într-o clădire nouă, directorul Alexandru Câţcăuan a donat, în numele Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, 101 volume de poezie, proză şi literatură umoristică ale autorilor români, precum şi colecţia integrală a rfevistei „Mişcarea literară”.
De-a lungul timpului, directorul bistriţean a donat pentru comunităţile româneşti din Serbia mulţime de volume menite să promoveze cititul în limba natală.

Comentarii

04/09/15 08:04
ada

In limba materna, nu "natala"!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]