Alexandru Pugna: Este o propunere care mă onorează, dar mă şi obligă. Mă interesează foarte mult problematica identităţii naţionale

Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, consideră că decizia prim-ministrului Sorin Grindeanu este una onorantă, dar care determină o serie de obligaţii şi răspunderi. Potrivit acestuia, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale trebuie să-şi redobândească statutul pe care-l merită.
„În primul rând este o propunere care mă onorează, dar care, deopotrivă, mă şi obligă. Ministerul Culturii, din acest mandat, a primit nu doar o altă titulatură, dar şi alte obiective ce trebuie duse la bun sfârşit. Mă interesează îndeosebi problematica identităţii naţionale, care în ultimul timp a fost lăsată deoparte, într-un con de umbră.
Consider că această problematică este foarte-foarte importantă, pentru că toate valorile create de neamul românesc nu au fost protejate cum ar fi trebuit, şi nici promovate”, ne-a declarat Alexandru Pugna.
Secretarul de stat de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale susţine că pentru patrimoniul cultural material s-au făcut câteva lucruri, dar insuficiente, în timp ce pentru patrimoniul cultural imaterial nu au fost gândite programe.
„Sunt 15 zile în care trebuie să iau o decizie cu privire la această numire, pentru că funcţia de secretar de stat şi cea de  consilier judeţean, vicepreşedinte de consiliu judeţean sunt incompatibile. Va fi o perioadă foarte bună pentru a putea gândi o serie de propuneri despre domeniile la care făceam referire. Sper ca Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale să nu mai fie Cenuşăreasa bugetului, e nevoie de fonduri pentru ca obiectivele asumate de noul ministru, Ionuţ Vulpescu, şi de echipa sa, să fie îndeplinite. Sper ca împreună să facem o echipă bună şi să ducem ministerul la ceea ce ar trebui să fie, un minister al culturii”, ne-a mai precizat Alexandru Pugna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5