Alexandru Slavita: Lucrările de tratament cu şlam bituminos pe DN 17 se vor încheia în 15 septembrie

Ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că lucrările de tratament cu şlam bituminos de pe DN 17, pe tronsonul Bistriţa – Ciceu Mihăieşti, se vor încheia în 15 septembrie.

         „Anul trecut s-a realizat de la Bistriţa la Piatra Fântânele, anul acesta de la Ciceu Mihăieşti până la Bistriţa. De la Ciceu Mihăieşti până la Beclean s-a finalizat şi stratul doi, iar acum avem trei echipe care lucrează între Bistriţa şi Beclean. Graficul de execuţie este până în 15 septembrie. E un pic de şicană în trafic, dar astfel de lucrări se fac numai şi numai pe vreme caldă. Noaptea este exclus să se lucreze pentru că nu se îndeplinesc condiţiile tehnice”, a explicat ing. Slavita.

         Potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale, şi în acest an vor exista probleme cu marcajele, de altfel o problemă la nivelul întregii Companii Naţionale. „Prima rundă de achiziţionare a serviciilor de marcaje, la nivel de companie, a fost contestată. Am început şi noi o licitaţie de un milion de euro la Direcţia Regională şi a fost şi aceasta contestată . Am ajuns la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a fost anulată şi reluându-se procedurile, probabil că undeva prin octombrie se va încheia. Se repetă treaba cu marcajele. Va veni directorul nostru de la Cluj şi trebuie să facem ceva pentru într-adevăr, de la limită judeţ Cluj până la Bistriţa e foarte complicat, iar marcajele de la Bistriţa până la Tureac nu se mai cunosc. Sunt şi celelalte drumuri secundare pe care anul trecut nu am făcut marcaje. Sperăm să găsim o soluţie”, a declarat Alexandru Slavita.

         Acesta a mai spus că nu pot fi executate acele marcaje provizorii, pentru că nu au fost prinse în Caietul de sarcini şi nu au putut fi incluse în contractul de lucrări.

*** 

Lucrările de pe DN 17 C şi DN 17D, în licitaţie

  Ing. Alexandru Slavita a precizat că cele trei mari contracte care vizează lucrări de ranforsare şi reciclare a îmbrăcăminţilor asfaltice de pe DN 17C şi DN 17D sunt în faza de evaluare a ofertelor.

         „Un prim termen limită a fost pe 16 august, s-au depus ofertele pentru tronsonul de la Năsăud la Feldru. Procedura este în derulare şi să vedem dacă nu avem contestaţii. Pe DN 17C, de la Salva până-n Dealul Ştefăniţei, unde sunt lucrări de reciclare, termenul de depunere a ofertelor a fost 25 august, iar pe DN 17D, de la Feldru până la Rodna, tot pentru reciclare îmbrăcăminţi asfaltice, termenul a fost 28 august. Toate ofertele sunt depuse. Dacă nu sunt contestaţii, vor începe absolut toate cele trei lucrări. Lucrările se pot face şi prin octombrie-noiembrie, fără probleme. Sper să nu ne încurce contestaţiile”, a precizat şeful SDN Bistriţa.

 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]