Alexandru Uiuiu, lansare de carte la Satu Mare

Scriitorul Alexandru Uiuiu, șeful Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Bistrița- Năsăud, și-a lansat în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare două volume: „Datoria de om” și „Iustin”, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf.
La eveniment au luat cuvântul, managerul instituției, Robert Laszlo, managerului Muzeului Județean, Felician Pop, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, directorul Direcției Județene de Cultură, Danciu Zamfi, și Loredana Știrbu, președinta Cenaclului Cronograf.
Uiuiu a debutat în 1988 la „Vatra” cu un grupaj de proze scurte, și editorial cu volumul „Felia amară” (1933). A mai colaborat la „Cadran”, „Minerva”, „Euphorion”, „Familia”, „Contrapunct”, „Luceafărul”, „Steaua”, „Hyperion”, „Convorbiri literare”, „Mișcarea literară”, „Discibolul”, „Echinox”, „artPanorama” etc. Este director fondator al revistei de etnologie „Zestrea” (1998).
Opera literară cuprinde: „Felia amară”, Sibiu, 1993, „Povești din pădurile fanteziei”, Deva, 1998, „Ridicarea în genunchi”, București, 1999, „Socrate poetul”, Bistrița, 2000, „Așteptând-o pe Godette”, 2003, etc

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5