Alpiniști utilitari Salvamont și pompieri, în sprijinul Catedralei ortodoxe din Năsăud !

Lăcașul de cult Catedrala Ortodoxă “Sfântul Nicolae” din orașul Năsăud, clădire monument istoric de categoria B, a fost afectat în urma furtunii de 17 Septembrie 2017, crucea de pe unul din turnurile Catedralei fiind smulsă de vânt.
Prin grija celor doi preoți parohi aceasta a fost refăcută și urmează a fi pusă la loc spre bucuria comunității locale. În acest demers delicat, datorită înălțimii considerabile a celor două turnuri, și-au adus aportul alpiniștii utilitari din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și pompierii militari.
***
Catedrala Ortodoxă “Sfântul Nicolae” reprezintă una dintre clădirile simbol ale orașului, construcția acesteia fiind finalizată la începutul anilor 1882. De la data dării în folosință a noii biserici şi până în anul 1948, aceasta a aparținut cultului greco-catolic.
În decursul anilor catedrala a fost zugrăvită în exterior, pictată şi resfiinţită de P.F. Patriarh Teoctist împreună cu I.P. Sf. Bartolomeu, P.Sf. Irineu Bistriţeanu la data de 23 mai 1993. A fost cea mai impresionantă sărbătoare de pe Valea Someşului, la această sărbătoare participând peste 10.000 de credincioşi.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]